Red Purple Black

Prioritet prometnici Sinj - Livno

IspisE-mail

Hrvatske ceste prihvatile su prijedlog Splitsko-dalmatinske županije i u svoj ovogodišnji program su, uz ostalo, kao prioritet uvrstile projektiranje dionice državne ceste D-219 Sinj - Livno preko Vagnja, od sinjskog naselja Obrovac do državne granice s Bosnom i Hercegovinom na Kamešnici.

Loša veza

Radi se o dionici dugoj oko 9 kilometara za koju bi se tijekom ove godine trebao izraditi idejni i glavni projekt i ishodovati građevinska dozvola.
Cesta Sinj - Livno preko Vagnja do izgradnje ceste Trilj - Livno preko Kamenskog, prije 40-ak godina, bila je još od turskih vremena glavna cestovna poveznica Bosne s morem. Od tada se vrlo malo koristi i uglavnom je zapuštena, a kada zima sa snijegom pokaže zube, postaje i neprohodna.

Hercegbosanska županija sa sjedištem u Livnu odlučila je prije nekoliko godina rekonstruirati i modernizirati najteži dio te prometnice, od Ćajića lakta na rubu Livanjskog polja do prijevoja Vaganj, kako bi lakše i sigurnije stizali na vrh Kamešnice na kojoj planiraju izgraditi zimski sportsko-turistički centar.

Zimske radosti

Istovremeno su na inicijativu iz Sinja, gdje su također imali planove vezane za zimske radosti, ali i razvoj stočarstva, u čelništvu Splitsko-dalmatinske županije odlučili na državnoj razini inicirati modernizaciju hrvatskog dijela je prometnice.

- Nedavno smo razgovarali sa Stjepkom Bohanom, direktorom Hrvatskih cesta, i njegovim suradnicima Borisom Majićem i Tomom Vidovićem. Oni su nas izvijestili kako su naložili splitskoj ispostavi da krene s pripremom projektne dokumentacije - kaže dožupan Luka Brčić, kojega je župan Ante Sanader zadužio za koordinaciju projekta. 

Izvor: Slobodna Dalmacija

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji