Red Purple Black

Nakon pretople zime, stižu proljetne vrućine

IspisE-mail

TOPLINSKI UDAR METEOROLOZI NAJAVLJUJU TEMPERATURE I DO 20 STUPNJEVA
Nakon izrazito tople zime, koja je iznenadila čak i stručnjake, slijedi nam, čini se, čak i za klimatološki početak proljeća neuobičajeno toplo vrijeme.

Predviđanja da će se hladni dani zbog klimatske ravnoteže pojaviti tijekom proljetnih mjeseci, ipak se neće ostvariti, a za sada, tvrde u Državnome meteorološkom zavodu, nema ni naznaka da bi neki od iduća četiri tjedna bio hladniji nego što je uobičajeno za ovaj dio godine.

S njihovom prognozom slažu se i u Pomorskome meteorološkom centru Split, poručujući kako ne samo da nema naznaka o zahlađenju, već da nam početak mjeseca donosi iznadprosjećne temperaturne vrijednosti, obilježene nestabilnim vremenskim prilikama.

Sinoptičari nam za sutra predviđaju uglavnom pretežno vedro i tiho vrijeme, koje će nakon današnje naoblake s kišom praćene umjerenim jugom utješiti vikendaše, te će podignuti živu u termometru s prosječnih 17, na, ponegdje, čak 19 Celzijevih stupnjeva.

Nakon tako tople nedjelje uslijedit će još topliji ponedjeljak s temperaturama zraka mjestimično i do 20 Celzijevih stupnjeva. Sredina tjedna, obilježena jačanjem juga i kišom, donijet će, ipak, vrijeme ponešto primjerenije kalendarskom kraju zime.

Izvor: Slobodna Dalmacija

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji