Red Purple Black

Proljeće počinje snijegom!

IspisE-mail

Na samom početku kalendarskog proljeća u Hrvatskoj će padati snijeg. Unatoč tomu što je temperatura jučer u većini zemlje dosezala i 20 Celzijevih stupnjeva, u noći s nedjelje na ponedjeljak naglo će zahladnjeti i počet će kišiti, a tijekom dana u unutrašnjosti kiša će se pretvoriti u snijeg, najavljuju prognostičari iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

I dok je cijela zima više nalikovala na proljeće, s iznimno visokim temperaturama zraka i manjkom oborina, početak proljeća obilježit će hladnije i promjenjivo vrijeme. U nedjelju će tijekom dana još biti sunčano, s ugodnim proljetnim temperaturama od 15-ak stupnjeva.

Potkraj dana, a posebice tijekom noći, temperature bi se naglo trebale spustiti za 10-ak stupnjeva, a kako bude odmicao ponedjeljak, mogle bi pasti na samo 2 stupnja.

 U početku će kišiti, i to vrlo obilno, a uz pad temperature počet će sniježiti. Snijega će više biti u planinama, ali neće zaobići ni nizine. Tamo se, doduše, neće zadržavati na tlu jer je zemlja zagrijana.

 Na Jadranu se očekuje kiša, jako jugo i niže temperature  kaže dežurna sinoptičarka u DHMZ-u. Sniježiti bi trebalo samo u ponedjeljak, no cijeli sljedeći tjedan vrijeme će biti promjenjivo. Malo će zatopliti, ali temperature neće prelaziti 10-ak stupnjeva.

Izvor: Večernji list

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji