Red Purple Black

Proljetno skijanje u Julijskim Alpama

IspisE-mail

Prošli vikend sam bio na skijanju na Kaninu(Slovenija) i susjednom Talijanskom skijalištu Sella Nevea. Na Kaninu snježni uvjeti bili su idealni, 240 cm snijega a u Sella Nevei, koja je nešto niža od Kanina, visina snijega bila je od 50 cm u dnu do preko 200 cm u vrhu skijališta.

Staze u jutro bile su izvrsne, tvrde i idealno popeglane, posebno u Italiji. Tokom dana visoke temperature i jako proljetno sunce su činili svoje pa su staze poslije 13 h bile pune hupsera i nakupina mekog snijega.

Sama skijališta ne spadaju u kategoriju velikih, ali imaju itekako dobrih staza. Ima dosta gužve pogotovo subotu i nedjelju, a ni Hrvata nije nedostajalo.

Moj dojam je da su ova dva skijališta sasvim dobra destinacija za vikend skijanje, pogotovo uzme li se u obzir povoljna cijena, mene je naime polupansion u hotelu sa 3 zvijezdice, 4 dana koštao 108 € a ski karta za 5 dana 60 €. Karta je bila za Kanin ali se s njom moglo 2 dana skijati u Sella Nevei.

Krajolik je ono što zaista treba vidjeti, a s obzirom da jedna slika govori kao tisuću riječi šaljem Vam i slike pa uživajte.

Više na webu: Kanin, Sella Nevea...

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji