Red Purple Black

Na Kupresu pola metra snijega

IspisE-mail

VJESNIK PROLJEĆA OTVORENE SKIJAŠKE STAZE NAJOMILJENIJEGA ZIMSKOG ODREDIŠTA DALMATINACA
Kada smo već pomislili da na zimske radosti možemo zaboraviti, proljeće nam je nenadano donijelo snježne oborine. Zadnji "vlak" za skijanje Dalmatinci već hvataju, jer kako doznajemo, Splićani, Makarani i Dubrovčani već su popunili 50 posto smještajnog kapaciteta u kupreškim hotelima.

U posljednjih je nekoliko dana napadalo više desetaka centimetara snijega, a dobra je vijest da bijele pahulje nisu prestale padati ni jučer. Pokrivač je već visok pola metra, procjenjuju na skijalištu.

— Ako se zadrže povoljne vremenske prilike, skijaška sezona mogla bi potrajati dvadesetak dana. Tome se nadamo, ali dani su sve topliji i duži, a snijega će biti samo uz uvjet da ne padne kiša i da se temperature održe oko nule — kazao nam je Dario Bagarić, voditelj recepcije u najvećem kupreškom hotelu "Adria Ski", koji ove godine bilježi tek 10 posto rezultata ostvarivanih u proteklim godinama.

— Nažalost, snijega je bilo tek nakratko u vrijeme dočeka Nove godine, a krajem siječnja održao se desetak dana. Sezona je potpuno podbacila, kad je usporedimo s prošlima, u kojima smo s otvorenim skijalištem mogli računati od kraja prosinca do polovice ožujka — kaže Dario Bagarić.

Mnogi su odlazak na skijanje odgađali, iščekujući bolje zimske uvjete, a nemali je broj Dalmatinaca ostao razočaran kada je na svom omiljenom zimskom odredištu našao tek travu. Ipak, skijaške staze jučer su prošle "face lifting", a danas već spremno dočekuju prve goste.

Na Bjelašnici 162 centimetra

Najviše je snijega (162 centimetra) u Bosni i Hercegovini jučer u jutarnjim satima izmjereno na Bjelašnici. Prema službenim informacijama, na Kupresu je bilo 35 centimetara snijega uz temperaturu od minus 3 Celzijeva stupnja.

Izvor: Slobodna Dalmacija

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji