Red Purple Black

Deset dana Alpa za 200 €

IspisE-mail

SOCIJALNI TURIZAM POZNATA BELGIJSKA ORGANIZACIJA "JEKA" OSNOVALA URED I U SPLITU
Hrvatska je posljednja u europskoj mreži zemalja koju je za svoju destinaciju odabrala "Jeka", belgijska neprofitna organizacija s 47-godišnjim iskustvom u organiziranju iznimno povoljnih turističkih putovanja za grupe mladih. Pokretač onoga što se danas smatra socijalnim turizmom Alfons Borginon posjetio je Split kako bi s alfom i omegom organizacije, direktorima Shaunom Taylorom i Theom Cruysberghsom osnovao splitsku udrugu "Jeka".

— Prvi ljetni kamp organizirali smo u Austriji 1960. godine. Sve je počelo kao ferijalni savez, ali Belgija je s vremenom postala pretijesna za "Jeku". Od tada smo svakih pet godina našoj mreži dodavali nove destinacije, a dosada je više od 850 tisuća mladih ljudi putovalo s nama — ispričao nam je Theo Cruvsberghs.

Uz urede u deset europskih zemalja "Jeka" već pet godina djeluje i u Puli, a samo ovog ljeta u Istru će dovesti 1600 djece iz Europe. Ono što je čini potpuno drukčijom od profitnih agencija, koje organiziraju masovne ekskurzije za mlade, jest njihova dostupnost. U prva dva mjeseca iduće godine preko organizacije će u Austriji zimovati čak tri tisuće belgijske djece i mladih. Za cijenu od 200 eura po osobi, odmor od deset dana uključuje cijelih osam dana na snijegu.

— Mladi iz Europe, u dobi od 11 godina do 23 godine, imaju priliku za samo 60 kuna po danu ljetovati u Puli, a cijena uključuje smještaj u sobama s četiri postelje do šest postelja i hranu. Takvo što ne bi bilo moguće bez 30 zaposlenih i 300 volontera koji surađuju s nama. Za potrebe organizacije ljetovanja i zimovanja mladih iznajmljujemo 110 kuća u deset europskih zemalja, od kojih je osam objekata u Puli. Nadamo se da će i mladi iz Hrvatske od idućeg ljeta putovati s nama po svijetu - pozvao je Taylor.

Dolaze nam omladinci

Udruga "Jeka", čiji je član postao Beligijanac s hrvatskom adresom Mare Geurts, najavila je dolazak četiriju omladinskih grupa iz Europe u Split.

Izvor: Slobodna Dalmacija

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji