Red Purple Black

Više od 200.000 Hrvata ide na skijanje ove zime

IspisE-mail

HAJDEMO U PLANINE - POČELA SEZONA REZERVACIJA ZIMOVANJA, TURISTIČKI OPERATERI OČEKUJU PONAVLJANJE LANJSKIH BROJKI
Iako se Janica Kostelić, kao dokazani "krivac" za ekspanziju skijaškog pokreta kod nas, po svemu sudeći definitivno povukla sa strmih staza, što se automatski odrazilo i na uspješnost Hrvatske u skijaškom sportu, pomama Hrvata za ovim zimskim sportom ne jenjava.

Budući da turistički operateri ove sezone očekuju, u najmanju ruku, ponavljanje lanjske brojke od čak 200 tisuća Hrvata koji su prošle zime putovali na aktivni snježni odmor, vrijeme je da odaberete i rezervirate svoju skijališnu destinaciju. I, jasno, ako to imate čime platiti, iako su redovi automobila s HR-naljepnicama na graničnim prijelazima zadnjih sezona demistificirali priče o skijanju kao povlastici isključivo bogatih.

I dok prema domaćim destinacijama (Platak, Sljeme i Bjelolasica) još uvijek vlada stanovito nepovjerenje "najširih skijaških masa" (čiji je broj zadnjih godina u stalnom porastu) - pogotovo kod onih koji odlazak na skijanje ipak doživljavaju prije svega kao priliku za demonstraciju vlastitog statusa i platežne moći - najveći interes vlada za Sloveniju i za Austriju.

Već nekoliko godina pada interes za talijanska skijališta, a posljednjih godina sve je veći interes, pogotovo među Dalmatincima, za skijaške čari Jahorine i, pogotovo, Kupresa u susjednoj BiH, pogotovo stoga što za odlazak na ta mjesta ne treba uzimati višednevni godišnji odmor te, što je još bitnije, ne treba niti dizati kredit.

Dakako, možete se ugledati i na rane radove Ante Kostelića Gipsa, pa svoju djecu, možda i buduće Janice i Ivice, posjesti u automobil i povesti ih u snježnu avanturu pod šatorima, grijući se uz logorsku vatricu; tko zna, možda vam se i posreći.

Slovenija i BiH: Sedam dana za oko 4000 kn

Jedno od najpoznatijih slovenskih zimovališta, Kranjska gora, sličnog je cjenika: polupansionski smještaj u dvokrevetnoj sobi hotela s tri zvjezdice stoji od 449 kuna po gostu. Jednotjedni apartmanski smještaj za Četveročlanu obitelj pak moguće je pronaći od 4602 kuna pa naviše. Među Dalmatincima posljednjih zima sve je popularniji i odlazak na Kupres, u susjednu BiH: 310 kuna po danu (odnosno, po osobi) stoji polupansion u dvokrevetnoj sobi. Apartman na Jahorini za Četiri osobe moguće je rezervirati za 3950 kuna na tjedan.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji