Red Purple Black

Na Sljemenu skijali na snijegu od pola metra

IspisE-mail

Samo dan nakon što je na Sljemenu pao prvi snijeg ove jeseni, četvorica skijaša iz škole skijanja “Sport4you.hr” odlučili su iskoristiti pola metra visok bijeli pokrivač te su danas neslužbeno otvorili sezonu skijanja.

Već je od podneva počelo, kako su nam rekli, zagrijavanje ispijanjem prve zimske viljamovke u Zlatnom medvjedu, a zatim su se Bijelim spustom spustili do Činovničke livade. Prema riječima Vedrana Šopreka iz škole skijanja, jedva su dočekali prvi snijeg.

- Na Sljemenu smo devet godina zaredom, a nakon prošle zime koju smo čekali četiri mjeseca, ovaj je snijeg došao kao naručen. Svi smo veliki ljubitelji skijanja pa koristimo svaku priliku da se zabavimo na snijegu. Vozili smo se samo na skijama, i to puna tri sata - rekao je Šoprek.

Iako su ratraci tek počeli s uređenjem, staza i žičare još uvijek ne rade. Prvim je skijašima bio izazov izaći na teren jer, kako kažu, duboki snijeg je vrhunski doživljaj za ljubitelje bijelog sporta.

I dok su najstrastveniji sportaši skijanjem kratili vrijeme na Sljemenu, ekipe Zimske službe i danas su cijeli dan neumorno čistile 50 centimetara visoki snijeg na Sljemenskoj cesti. Smjena im je počela u ranim jutarnjim satima, a zbog poledice posuli su čak 20-ak tona soli.

Tijekom cijeloga dana kod Blizneca je dežurala policija, zabranjujući vožnju svim vozačima bez zimske opreme, a prometnih nezgoda, kao ni padanja u jarke, danas nije bilo.

Unatoč najavama DHMZ-a o poboljšanju vremena, snijeg je i dalje padao pa je marljivi tim Zimske službe ponovno imao pune ruke posla. Prema riječima Mije Špišića, dispečera u službi, do sada je ukupno iskorišteno 50 tona soli, a najveće im muke zadaje snažan vjetar.

- Neprestano puše sjeveroistočnjak i skida susnježicu sa stabala pa ulice i obližnja parkirališta moramo sustavno češljati. Također padaju grane koje stvaraju velike probleme u prometu pa i njih moramo nekako ukloniti.

Na terenu su danas bile dvije ralice, dva specijalna vozila Unimog za pristup uskim stazama te freza za bacanje snijega. Radimo naporno i tijekom cijelog dana pa većih problema nema. Puno nam pomaže i policija koja upozorava vozače s ‘ćelavim’ gumama - rekao je Špišić.

Izvor: Jutarnji list

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji