Red Purple Black

AdriaSKI kreće s umjetnim osniježavanjem staza

IspisE-mail

Svima Vama, koji ste se pročitali naslov i ponadali se kako će se umjetnim osniježavanjem sezona na Kupresu znatno produžiti, moramo odmah reći da za ovu sezonu od toga nema ništa. U razgovoru sa direktorom hotela AdriaSKi  gosp. Tomislavom Bagarićem saznali smo da se vrše pripreme, te da se projekt umjetnog osniježavanja staza konačno počeo ostvarivati.

Kočnica realizacije ovog projekta bio je nedostatak vode čija je veća količina neophodna za rad topova. Izgradnjom umjetne akumulacije u podnožju hotela AdriaSKI, već slijedeće sezone 2008/2009 umjetnim snijegom bit će obložene staza Vuk i staza S, i to u cijelosti. To će bitno doprinijeti produljenju sezone, te kvalitetnijem skijanju ili boardanju.

Novi restorani

Noviteti na ovom Dalmatincima popularnom skijalištu su i dva nova objekta u izgradnji. Na vrhu, na Tikvici, planira se otvoriti veliki restoran s terasom i nekoliko soba. Isti će objekt, ukoliko vrijeme dozvoli, privremeno otvoriti svoja vrata već ove sezone i to barem za šalicu čaja ili kapljicu kuhanog vina.
Do samog hotela Adriaski gradi se apartmanski objekt koji će u svom prizemlju sadržavati restoran i trgovinu. Narednih godina najavljuju se još dvije zgrade, apartmanskog tipa (za prodaju) sa nizom različitih sadržaja.

Nova godina

Kao i svake godine hotel Adriaski organizira doček nove, 2008. godine. Za sam doček hotel je popunjen ali ne i sala u kojoj je ostalo još nekoliko praznih mjesta. Za doček Nove godine goste će zabavljati Romeo Nikolić s bendom iz Mostara, a predviđen je vatromet kao i bogata tombola.

Prema najavama direktora hotela skijalište na Čajuši će i ove godine biti domaćin brojnim sportskim događanjima kao što je prvenstvo Dalmacije, tu će se odvijati 5-6 međunarodnih natjecanja, više regionalnih natjecanja, te nekoliko lokalnih kupova.

Cijene SKi karata se ove godine neće mijenjati, kao ni cijene smještaja osim u kratkom periodu oko Nove godine.

Na kraju moramo zaključiti da se ova sezone neće ničim bitnim razlikovati od prošle što se ne može reći i za sam Kupres koji ove godine dobiva novo skijalište na Stožeru, a čime se stvari bitno mijenjaju. O Stožeru uskoro više…

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji