Red Purple Black

Skijaši juriš - Kupres, Blidinje i Rostovo pod debelim snijegom!

IspisE-mail

Zaljubljenici u skijanje konačno su došli na svoje! Naime, omiljena skijališta koja pohode Dalmatinci - Kupres, Blidinje i Rostovo - od četvrtka ujutro su pod debelim snježnim pokrivačem.

Na Blidinju, u sjevernoj Hercegovini, napadalo je 35 centimetara snijega, na Kupresu 50 centimetara, dok su staze ski-centra Rostovo kod Bugojna (udaljenom tek dvadesetak kilometara od Kupresa), zabijelile sa čak 60 centimetara snježnog pokrivača! Također, temperature su ispod nule, te se snijeg u potpunosti zadržao, a povremeno još pada.

Također, na kupreškoj Čajuši već su za ovaj vikend, kako su najavili iz centra Adria-ski, spremni za prihvat prvih skijaša, gdje su vučnice u funkciji. Na obližnjem bugojanskom skijalištu, pak, ski-liftovi će proraditi tek idući vikend, jer je ledeni val ipak malo iznenadio, iako ugodno, Marija Babića, vlasnika ski-centra Rostovo, poduzetnika i ugostitelja iz Kaštela. Naime, prošla zima u cijeloj Europi bila je preblaga, tako da su skijaši na svim destinacijama, bili zakinuti. Ova sezona je, pak, krenula odlično.

- Iako će vučnice na našim stazama biti u funkciji od idućeg vikenda, vjerujem da će oni koji i ovaj vikend dođu na Rostovo, moći uživati u snježnim radostima, jer su naše padine blage i idealne za obuku, kao i za djecu. Podloga je potpuno travnata, mala je mogućnost ozljeda, nigdje nema ni najmanjeg kamena. Rostovo zbog toga ponovno postaje prava oaza rekreativnog skijanja - kaže nam Mario Babić, koji je ovaj ski-centar te pripadajući motel kupio i obnovio prošle godine. Babić također već u prosincu planira uspostaviti autobusnu liniju koja bi za cijenu 60 kuna povratne karte, vozio skijaše iz Trogira, Kaštela i Splita do Rostova na jednodnevno skijanje.

Dakle, Dalmatinci, nema nam druge nego – "idemo u planine, jer tamo nema zime"… Napomenimo i da oni koji se već sutra svojim vozilima odluče uputiti na Rostovo, Blidinje i Kupres, trebaju obavezno ponijeti zimske gume i lance, zbog snijega i leda, koji još uvijek ne stvara većih problema na prometnicama, no opreza nikad ne manjka…

Izvor: Glas Dalmacije

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji