Red Purple Black

Slovenski aduti su i dalje blizina i cijena ski-karte

IspisE-mail

altS novom cijenom jednodnevne ski-karte od 150 kuna Sljeme više nije konkurentno (niti) obližnjim slovenskim stazama koje su, istina, nekoliko eura skuplje od zagrebačkog skijališta, ali su i piste i okolna infrastruktura u prosjeku mnogo bolje od ovdašnjih. Budući da je zimska sezona počela i naši skijaši već isprobavaju inozemne staze, susjedi Slovenci već nude spreman zimski pogon.

Iako je Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) istaknula kako je Slovenija što se tiče hrvatskog tržišta gubitnik, jer su u posljednje dvije godine povisili cijene aranžmana za 30 do 40 posto, ne sumnjamo da će se i na slovenskom snijegu ove sezone naći dosta naših skijaša. Aduti su blizina i cijene ski-karata.

Slovenci opravdavaju poskupljenja ulaganjem u objekte i infrastrukturu čemu se ne treba čuditi jer to isto, često i brutalnije, rade i naši hotelijeri te vlasnici kampova. Slovenci se, kažu u UHPA-i, poskupljenjima okreću ruskom tržištu koje prihvaća više cijene. Ipak, blizina skijališta i povoljne cijene ski-karata sigurno će privući i ovdašnje poklonike zimskog odmora. Isto tako, ne znamo koliko je Slovencima pametno ignorirati najbliža tržišta za račun prebučnih ruskih gostiju.

U petak, 7. prosinca, najviše snijega u susjednoj državi imao je Krvavec, 45 centimetara. Ribniško Pohorje i Kope prekriveni su s 40 centimetara snijega, Rogla i Mariborsko Pohorje s po 30 centimetara.
Skijalište Kranjska gora još je zatvoreno (najcjenjenije slovensko skijalište s najskupljom cijenom karte koje se uglavnom, poput naših Sljemena i Bjelolasice, vječno muči s manjkom snijega). Ne radi niti skijalište Golte, mada ima 45 centimetara kompaktnoga snijega. Sve informacije o slovenskim skijalištima mogu se naći na internetskoj adresi www.snezni-telefon.si.

Najbolji hrvatski portal posvećen zimskim sportovima skijanje.hr. objavio je da su ski-karte za slovenska skijališta za ovu sezonu u prosjeku poskupjele za 1,5 eura. Najviše Ski-centar Vogel, tri eura. No, s druge strane, slovenske su 'žice' i dalje i te kako konkurentne u odnosu na austrijske i talijanske. Dnevna karta za Kanin stoji 22 eura, za Krvavec, Roglu i Cerkno 26 eura, Mariborsko Pohorje je 27, a Kranjska gora 29 eura.

Jednodnevna karta austrijskih aduta hrvatskog tržišta, poput Bad Kleinkirchheima ili Hintertuxera stoji 37 eura, Heiligenblut je 34 eura, mondeniji Kitzbühel i Zell am See su 38,50 eura, isto kao i Saalbach. Šest dana skijanja na talijanskom Kronplatzu ili Val Gardeni platit ćete 171 euro.

Izvor: Vjesnik

KOMENTARI

Prijatelji