Red Purple Black

Sljeme: Ski-karta poskupjela sa 70 na 150 kuna

IspisE-mail

Za jedan dan skijanja skijaši će na Sljemenu ove sezone morati platiti 150 kuna umjesto dosadašnjih 70 kuna. Odluku o drastičnom povećanju cijena skijaških karata na nedavnom je sastanku donio Grad i Holding.

Sljeme se cijenom ski-karata time gotovo izjednačilo s mnogo poznatijim i ponudom bogatijim skijalištima u Sloveniji i Austriji. Primjerice, u većini slovenskih skijališta koje se nalaze na većoj nadmorskoj visini i imaju veći izbor staza, poput Vogela i Rogle, cijene dnevnih karata kreću se od 160 do 190 kuna. U Goldecku i većini ostalih austrijskih skijališta dnevna karta stoji od 220 do 290 kuna.

U Ustanovi za upravljanje sportskim objektima objašnjavaju kako zapravo nije riječ o stvarnom poskupljenju, nego o odluci Grada i Holdinga da prestanu sudjelovati u financiranju karata.

- Grad i Holding su odlučili da više neće participirati u cijeni dnevnih karata, što znači da će od ove sezone skijaši punu cijenu od 150 kuna morati plaćati sami. Ne mislim da će zbog toga biti manje skijaša na Sljemenu jer je to slično kao s Pradinim cipelama. Ako ih netko želi kupiti, kupit će ih bez obzira na to jesu li poskupjele - objasnila je Gordana Pokrajčić, direktorica Ustanove za upravljanje sportskim objektima, ističući kako se time želi stimulirati građane na kupnju godišnjih karata čija je cijena ostala 1500 kuna.

Pretprošle je sezone, tvrdi Pokrajčić, Grad u cijeni dnevne karte sudjelovao sa 70 kuna, a Holding sa 10 kuna. Lani je, pak, Holding sudjelovao sa 70 kuna, a Grad sa 10 kuna. Ostatak od 70 kuna plaćali su skijaši.

- Odlučili smo da toga više neće biti. Umjesto skijaških karata Grad se ove godine odlučio na participiranje u cijenama karata javnog gradskog prijevoza za mnoge socijalne kategorije građana. Nema se novca za sve - zaključila je Gordana Pokrajčić.

Dragutin Žiljak, voditelj podružnice Sljeme-Medvednica, kaže da još nije dobio službenu obavijest o poskupljenju cijena dnevnih skijaških karata.

- Cijena od 150 kuna je još i premala s obzirom na to da je nafta poskupjela. Nama je samo bitno da nas posluži vrijeme kako bismo mogli nastaviti skijašku sezonu. Ovo što se sada događa zbog naglog zatopljenja je strašno. Snijega ima na stazama, ali ipak nedovoljno za sigurno skijanje - tvrdi Žiljak.


Milan Bandić: Skijanje nije socijalna kategorija!

Gradonačelnik Milan Bandić koji se godinama javno ponosio činjenicom da Zagrepčani imaju skijalište nadomak grada i najjeftinije u Europi, danas je ipak bio zabrinutiji za socijalno ugrožene građane.

- Skijanje nije socijalna kategorija. Oni koji su socijalno ugroženi imat će beneficije i popust - rekao je Bandić. Koje su to beneficije i za koje socijalne kategorije, nismo uspjeli doznati.

Izvor: Jutarnji list

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji