Red Purple Black

Rostovo: Svi na skijanje - besplatno je!

IspisE-mail

Skijaški centar Rostovo koji se nalazi u blizini Bugojna, a koji je u posljednje vrijeme sve poželjnija destinacija zaljubljenika u zimske sportove sa područja Splitsko-dalmatinske županije, pa tako i Kaštelana, ovog vikenda će nuditi besplatno korištenje ski-liftova ili vučnica na svojim stazama.

Prema riječima vlasnika ovog Kaštelanima omiljenog skijališta, Marija Babića, koji je inače kaštelanski poduzetnik i ugostitelj, ovaj potez je učinio kako bi privukao što veći broj gostiju koji će na ovaj način tijekom čitavog vikenda moći uživati u stazama na skijalištu Rostovo koje je zbog travnate podloge i blagih padina idealno za početnike i za djecu.

Na stazama ovog bugojanskog skijališta trenutno ima oko petnaestak centimetara snijega, ali snijeg i dalje pada, što će tijekom vikenda pogodovati stvaranju bogatijeg snježnog prekrivača.

Mario Babić napominje kako posjetitelji imaju mogućnost učenja skijanja u ski školi koja zapošljava šestoricu učitelja, oprema se također može iznajmiti, a svi zainteresirani kojima se nakon cjelodnevnog skijanja ne  vraća kući mogu prenoćiti u motelu koji se nalazi u sklopu Centra, a koji je obnovljen prošle godine.

Početkom zimskih praznika u organizaciji tvrtke “Ski Rostovo” d.o.o. trebala bi biti uspostavljena autobusna linija koja bi sve zainteresirane Kaštelane, Splićane i Trogirane po cijeni karte od šezdesetak kuna vodila na jednodnevno skijanje, a ako bude interesa organizirati će se i vikend aranžman.

Nadalje, Mario Babić najavljuje i doček Nove godine na skijalištu Rostovo, o čemu će još biti riječi.

Ski centar Rostovo

Inače, skijalište Rostovo koje se nalazi dvadesetak kilometara od Kupresa prije dvije godine kupila je obitelj Babić, koji su do tada u Kaštelima bili poznati kao poduzetnici i ugostitelji, te su ga u veoma kratkom roku pretvorili u respektabilni i gostima primamljivi skijaški centar sa motelom i ostalim pratećim sadržajima.

Namjera obitelji Babić je da ovaj centar bude otvoren tijekom čitave godine, te sa tim ciljem planiraju gradnju novih sportskih terena i ostalih sadržaja kojima će privući dodatne posjetitelje, a u čitavu obnovu planiraju utrošiti podosta novca, za koji se ne boje da im se neće vratiti.

Kako kaže Mario Babić, velika prednost skijališta Rostovo je travnata staza na kojoj se već sa petnaestak centimetara snijega može skijati jer na stazi nema kamenja, dok je na  ostalim skijalištima poput Kupresa i Blidinja potrebno čak pola metra snijega kako sa skijaše ne bi bilo opasnosti.

KOMENTARI

Prijatelji