Red Purple Black

Prvi Ski vikend na Vlašiću

IspisE-mail

Obilne snježne padavine omogućile su nam da i prije planiranog vremena uživamo u skijaškim, borderskim i drugim veseljačkim zanatima ovoga vikenda. Iako je ovo bio prvi vikend u novoj sezoni, Vlašić je spremno dočekao svoje prve goste. A bilo ih je !!!

Prema izjavama većine hotelijera na Vlašiću, posjeta je ovoga vikenda premašila sva pa i najoptimističnija očekivanja. Veliki broj gostiju iz cijele regije počeo se pojavljivati na Babanovcu još u petak u poslijepodnevnim satima. U prvim noćnim satima automobili nisu prestajali dolaziti. Mnogo njih je stiglo zbog prvog ovogodišnjeg noćnog skijanja na ski liftu Babanovac, a komentari na stazi su bili više nego pozitivni.

Izjave čelnika Vlašić Ski d.o.o. da je petak bio treći uzastopni dan kako se vršila priprema staza, pokazale su se istinite. Svi sretnici koji su u petak navečer stigli na noćno skijanje zaboravili su temperaturu od -9 stupnjeva te sitan snijeg koji se poput iglica zabijao u lice. I pored promrzlosti i vidnog nedostatka kondicije (kod nekih), prvo ovosezonsko skijanje je donosilo osmjehe. Povremeno se sa staze bježalo u Ski Bar hotela Pahuljica ili Pansion Vlašić Ski, na šalicu čaja ili kavu pa se vraćalo na staze. Sa opremom na leđima neki su žurili put svog smještaja, drugi put automobila jer su subotu radili, a neki su se zadržavali u ugostiteljskim objektima do ranih jutarnjih sati.

Iako je cijeli petak navečer i subotu padao sitni snijeg, novi sloj se uporno stvarao na stazama pa su ratraci poslije noćnog ponovo trebali na staze za subotnje skijanje.

U subotu su nas dočekale pripremljene staze i do popodnevnih sati nije bilo čekanja na ski liftu Babanovac. Popodne nešto malo. Snijeg je lagano padao, a njegova kvaliteta ("prhak") je pretpostavljala da će se za subotnje noćno skijanje trebati uređivati donji dio staze Babanovac zbog pojave "hangova" ("hupsera”). Ovo je izostalo pa je subotnje noćno skijanje dobilo maleni prizvuk avanture za Vaše umorne i nerazrađene mišiće. Mali minus za Vlašić Ski koji su cijelu noć ispravljali sa dva ratraka jer su staze u nedjelju ujutro bile zaista idealne. Babanovac.net Vam je u nekoliko navrata davao savjete ukoliko želite uživati u skijanju na Vlašiću, pokušajte doći radnim danom. Nedjelja je to ponovo potvrdila iako se radilo o samome početku ski sezone.

Velik broj skijaša od petka i subote je nedjelju popodne provela u obližnjim ugostiteljskim objektima ne želeći svoju novu opremu izložiti oštećenju od onih koji smatraju da su oni red na liftu ali i od leda i pokojeg kamena koji se zaista čudom pojavio na srednjem dijelu završne padine centralne staze ski lifta Babanovac. Iz Vlašić Ski su objasnili da je zbog kvalitete snijega i svima poznatog jakog rubljenja na tom dijelu, nabijena podloga jednostavno skinula do podloge koju su prethodnog tjedna radili ratraci na svega 20 cm visine snijega. Obećali su da će se to večeras sanirati. Iako je visina snijega na platou Babanovac stvarnih 70 cm (mjereno centimetrom 72), ovaj podatak treba uzimati sa rezervom jer je vrsta snijega takva da su je najbolje opisali vlasnici pojedinih objekata: "Viši snijeg mi nikad nije bilo lakše očistiti...".

S obzirom na visinu nabijenog snijega na stazama, vrlo dobro stanje puteva do Vlašića, ali ne i lokalnih puteva po Babanovcu te redovno niske temperature u narednih 7 dana, sa zadovoljstvom možemo očekivati slijedeći vikend !!!

Izvor: Babanovac.net

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji