Red Purple Black

Na skijanje s putnim osiguranjem

IspisE-mail

Polica dodatnog zdravstvenog osiguranja pokriva prijevoz, kliničko liječenje, troškove operacije, medicinska pomagala te troškove povratka s putovanja ako se niste mogli vratiti zajedno s grupom.

Najčešće dogovara u paketu s osiguranjem od posljedica nesreće i gubitka prtljage, a premije ovise o svoti osiguranja i vremenu koje planirate provesti na putu.

U turističkim agencijama ističu da, osim neznatnih razlika u cijenama, nema većih razlika među osiguravateljima, a u ponudi su najčešće police Allianza, Merkura i Sunce osiguranja.

Ako na skijanju doživite nezgodu, potrebno je samo nazvati besplatan broj telefona naznačen na polici i dežurna liječnička ekipa dogovorit će daljnji tretman poput prijevoza, pregleda u zdravstvenoj ustanovi itd.

No, različite police (a nudi ih gotovo svaka osiguravajuća tvrtka) pokrivaju razne vrste nesreća i liječničkih tretmana.

Primjerice, profesionalni skijaši u nekim osiguranjima moraju plaćati veće premije. Isto tako, nije svejedno hoće li vam tijekom liječenja trebati neki jednostavniji tretman poput stavljanja gipsa na slomljenu ruku ili ćete zbog teže ozljede biti podvrgnuti skupljim pretragama poput magnetne rezonance. Ne treba zaboraviti da iskusni skijaši mogu stradati i na nekom nepristupačnom planinskom području odakle će ih se morati spašavati helikopterom.

Na neke od nedostataka u policama osiguranja upozoravali su i skijaški profesionalci okupljeni na internetskoj stranici www.skijanje.hr. Kao loš primjer naveli su slučaj kada je skijaš nakon ozljede u kojoj mu je stradao meniskus i ligamenti bio podvrgnut nizu skupih pretraga, da bi ga kasnije upozorili da nema pravo na nikakvu naknadu jer se, po polici koju je uplatio, novac isplaćuje jedino ako je došlo do trajnog invaliditeta.

Slično su iskustvo pojedinci imali i sa skijama koje su im ukradene iz zaključanog apartmanskog spremišta u austrijskom Filachu. Kako na vratima spremišta nije bilo tragova provale, osiguranje nije priznalo odštetni zahtjev uz koji su predočeni zapisnik austrijske policije i originalni računi za skije i vezove.

Stoga upućeni tvrde da je prilikom ugovaranja osiguranja neophodno dobro se informirati te u ugovorima čitati i 'sitna slova' kako za svega nekoliko kuna razlike ne biste dobili policu koja će vam biti beskorisna. Dobra je stvar što se polica u mnogim tvrtkama može ugovoriti i jednostavnim online postupkom, pa ako to zaboravite učiniti od kuće, možete sve srediti i nakon dolaska na skijaško odredište.

Izvor: T-portal

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji