Red Purple Black

Bardonecchia - mali Split

IspisE-mail

Malo turističko mjesto na samoj granici sa Francuskom, nedaleko od Sestrierea, a na posljednjoj zimskoj olimpijadi domaćin prvenstva u snowboardu. Ove godine ugostila je malu splitsku obitelj, stotinjak nas koji smo se odlučili provoziti nešto dalje, oko 1100 km, ali ne bez razloga.

Objekt u kojem smo bili smješteni je novije gradnje, odmah na stazi, apartmani prostrani, sauna i whirlpool u sklopu a u blizini bazen i igrališta. Staze su bile vrlo dobro pripremljene izuzev zadnja dva dana kada je snijeg padao bez prestanka.
Žice su uglavnom dvosjedi i četverosjedi te jedna gondola, a iznenadili su nas pijati (vučnice) koji vode do vrhova a dugi su i do 1500metara!

Skijalište se sastoji od tri planine (Melezet i Colomion koje su povezane te Jafferau) ukupno oko 100km staza, a ski bus vozi besplatno između početnih stanica.

Borderi imaju na raspolaganju half pipe, snow park, djeca i početnici baby lift sa pokretnom trakom, a nije manjkalo ni zabave za odrasle jer su ugostiteljski objekti na svakom koraku. Međutim, moralo se ipak pripaziti na količinu alkohola ( a i na ponašanje ) jer je policija stalno prisutna na stazama. Na sreću, uz nekoliko manjih ekscesa svi smo prošli bez ozljeda i vratili se sa lijepim uspomenama.

 

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji