Red Purple Black

FIS utrka u slalomu na Bjelašnici

IspisE-mail

26. i 27.01.2008. godine na Bjelašnici je održano FIS utrka pod nazivom BH Telecom FIS Cup 2008. u okviru sedmog međunarodnog takmičenja u alpskim disciplinama.

Organizator utrke Ski Klub Ilidža je uz velike napore odlično organizirao utrke, a samo takmičenje je proteklo u odličnoj atmosferi. 

Prvi dan takmičenja učestvovalo je 56 takmičara i 20 takmičarki iz 8 zemalja i to : Hrvatska, Srbija, Slovenija, Grčka,  Češka, Bugarska, USA, Japan i Bosna i Hercegovina.

FIS tehnički delegat za utrku je bio gosp. Panovski Bojan iz Makedonije koji je pozitivno ocijenio uvjete za utrke i takmičenje i same utrke.

Pobjednik utrke u slalomu u muškoj konkurenciji je Japanac Masahrz Ajiku ispred Slovenca Mihe Maluša i Jurice Čapka iz Hrvatske.

Pobjednica ženske utrke u slalomu je Ana Maria Vučinić iz Hrvatske, drugo mjesto je osvojila Nevena Ignjatović iz Srbije, a treća na cilj je stigla Gabrijela Kudelaskova iz Češke.

Podrška takmičarima nije izostala, a odlični vremenski uvijeti i dovoljna količina snijega su pridonijeli da takmičenje prođe u idealnim uvijetima.

Istovremeno sa utrkom u donjem dijelu Bjelašnice, točnije u babinom Dolu se održao Motorola party u organizaciji Mibo trading kompanije. Uz veliki broj prisutnih prijavljeni takmičari su se takmičili sa i na raznim prijevoznim sredstvima (gumeni čamci, burad piva, bicikli, itd..) kako bi osvojili jednu od nagrada.

Prisutni su također bili počašćeni specijalitetima sa roštilja i proizvodima Sarajevske pivare, a after Georgia Lime party organiziran u Benneton kući je privukao veliki broj mlađih posjetilaca koji su se opuštali uz zvuke DJ EddG-a.

Sve u svemu neočekivano dobar snježni vikend na Bjelašnici obzirom da su zadnja dva osim po posjeti izletnika i šetača ličila na sve osima na vikende u špici sezone, a najave direktora ZOI 84 Centra, gosp Ajnadžića da će od sljedeće sezone snježni topovi biti realnost olimpijske ljepotice Bjelašnica nam zvuče realnije više nego ikada pa se nadamo da više nećemo morati toliko gledati u nebo koliko u termometar.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji