Red Purple Black

Zimovanje u Puy St. Vincentu

IspisE-mail

Sjećate se članka od prije dva mjeseca; France a la carte?! Pročitavši taj članak, javili smo  prijateljima, prespavali noć i ujutro odlučili - idemo! A kako nam je bilo, pročitajte u sljedećim redovima...

Puy st Vincent, od 5.1. do. 12.1.

Cijena 890,00 kn (sedmodnevni apartman + šestodnevna ski karta) + 600,00 kn prijevoz Zg-Francuska i to je to!

Put i Puy...

4. siječnja u 22h krenusmo  iz Zg-a. 15 sati vožnje; noću smo prošli kroz sivi dio Italije (industrijsku padsku nizinu), a s buđenjem jutra počeli se dizati u Alpe. Kako je rasla nadmorska visina rasla je i debljina bijelog pokrivača, a osmijesi na licu postajali sve veći.

Puy St. Vincent je malo mjesto na 1400 m, iznad kojeg se proteže apartmansko naselje u autohtonom alpskom stilu.

Naš smještaj je na 1800m, u Damme Blanche-u i Chalet-u.  Chalet je kuća s 30-tak apartmana sagrađena tek prošle godine i puna mirisa svježeg drva.

A da nam dolazak i boravak budu još bolji, dobili smo deseterokrevetni dvoetažni apartman, a platili šesterokrevetni (:o))  

Skijalište...

Izgleda poput polovine amfiteatra kojim dominira vrh Pendine sa 2750m, a okružen je dvjema dolinama i brojnim planinskim vrhuncima. 75 km staza, svih boja!

Visinski pad od vrha do dna je 1350m. Gdje nisu staze, tu je off! Snijeg je odličan, a skijalište u zavjetrini.

Tri nam je dana padao snijeg, dva dana smo bordali i skijali kroz oblake, a dva se kupali u suncu i mekom dubokom snijegu.

Po stazama nema ljudi pa možete, kao neki, pjevati, plesati, skakati, eksperimentirati i padati -  jednostavno biti slobodni..

Dućani, kafići...

Na dolasku svi busevi imaju predviđeno stajanje u Brianconu. Tu se obavi prva velika kupnja,a  za sve naknadne potrepštine na 1600m nalazi se dućan Sherpa.

Damme Blanche ima mali kafić ( na kraju jedne crvene staze, na koju smo i mi s balkona izlazili vani), koji uz kavu prodaje kruh, kroasane, brioche, nekoliko vrsta sireva i salama, za svaki slučaj.

Noćni život...

Noćnoi život? Nema ga, manje više!

To je za neke  prednost, drugima mana, a nama svejedno...Nakon cijelog dan uživanja u snijegu, padne vrući čaj, pa se odleđuju sarme ili pašticada pa kuhano vino preplavi svojim mirisima,pa možda i palačinke  pa malo Pictionary-a pa spavanac  pa...... jutro!  Jupiii! Novi  cijeli dan uživancije na bijelim padinama! 

Nakon Les Alpesa i te cijele mašinerije zimskog turizma ( iako i to treba doživjeti ), Puy St Vincent je iznenađujuće neotkriven, zimska bajka... 
 
Nama se svidjelo i idemo opet u ožujku!

22.-29. 3. 2008. s polaskom 21.3.

Cijena je 1190 kn (7 dana apartman i 6 dana ski karta) + 600 kn bus (Zg-Puy St. Vincent, a ukoliko nas se skupi dovoljno krećemo iz Splita za iste novce..

Ako hoćete s nama, javite se: Zrinka 098/ 78 00 19, Tomo 091/ 557 42 05

Još slika i informacija možete dobiti na, www.daskanje.com, www.paysdesecrins.com i www.itc-travel.hr.

Au revoir!

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji