Red Purple Black

Skijanje skuplje 30 posto

IspisE-mail

Većina hrvatskih turističkih agencija izdala je svoje skijaške kataloge za predstojeću zimu 1. rujna ove godine, a već u iduća dva do tri dana, prodan je velik dio aranžmana, prije svega hotelskog smještaja, u atraktivnijim talijanskim, austrijskim i francuskim skijalištima, u terminu od 3./4. do 10./11. siječnja 2009. godine, piše Vjesnik.

Treba reći da taj "hrvatski skijaški tjedan" djelomice ulazi u skupi termin do 7. siječnja, odnosno do Sveta tri kralja, što sedmodnevno skijanje poskupljuje od 30 do 50 posto u odnosu na tjedan poslije – od 10./11. do 17./18. siječnja, kad je mrtva sezona na europskim skijalištima, nakon skupog božićno-novogodišnjeg uvoda u zimsku sezonu.

Prema nekim procjenama, prošle godine na skijanje u inozemstvo išlo je oko 200.000 Hrvata, a u agencijama kažu da je to sve teže procijeniti, s obzirom na to da u tu statistiku ulaze i oni koji idu na jednodnevno skijanje, kao i oni koji idu na sedam i više dana.

Hrvati će u velikom broju ići i na otvaranje ovogodišnje skijaške sezone, već početkom prosinca, a, primjerice, polupansion s trodnevnom kartom za žičaru, u vremenu od 4. od 7. prosinca, na talijanskim skijalištima košta od 2000 do 3000 kuna.

Naše turističke agencije nude i povoljno skijanje od 20. do 27. prosinca, primjerice, polupansion u hotelu s tri zvjezdice na talijanskim skijalištima može se naći već za 3000 kuna.

Za zimu 2008./2009. austrijska, talijanska i francuska skijališta povisila su, ne samo cijene smještaja, već i žičara i to za prosječno 15 posto, što čine svake godine, pravdajući se rastom cijena energetskih troškova te poboljšanjem kvalitete žičara i uređenijim stazama, Vjesnik.

Izvor: Radio Dalmacija 

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji