Red Purple Black

Tebi, Bosno, misli lete: Jahorina planina za skijanje milina

IspisE-mail

VELIK INTERES SPLIĆANA ZA ZIMSKE RADOSTI
Splićani se naveliko pripremaju za skijašku sezonu, što potvrđuje raniji početak rezervacija aranžanama u odnosu na protekle godine pa je, primjerice, u agenciji “Generalturist” buking krenuo već u prvim danima rujna.

- Samo u prvom tjednu u Splitu smo zabilježili 500 kupljenih aranžmana, a taj broj svakim danom raste, jer je poznato da se najbolje stvari prve rasprodaju - kazala nam je Dea Lastić, glasnogovornica agencije, dodavši da je već tradicionalno najtraženiji termin školskih praznika, od 3. do 10. siječnja, te otvaranja skijaških sezona.

Može i kod Janeza

- Zbog blizine je omiljena destinacija i dalje Jahorina, gdje se apartman za četiri osobe u najskupljem terminu može unajmiti za 3300 kuna tjedno. Popularan je i Bohinj - ondje tjedni najam apartmana za dvije osobe stoji 2000 kuna, a sedam polupansiona već od 1950 kuna po osobi. Po traženosti, slijede Kreischberg i Nassfeld u Austriji, talijanski Kronplatz te Mariborsko Pohorje - ustvrdila je Lastić.

Ove sezone je u “Generalturistu” hit “Ski-safari”, a riječ je o turi po najpoznatijim skijalištima talijanske regije Trentino, tako da skijaši mogu iskusiti čari staza Folgarida-Marilleva, Passo del Tonale, Madonna di Campiglio te Pejo, tijekom jednog odmora. Za ovaj užitak treba izdvojiti od 6620 do 7300 kuna, ovisno o terminu zimskog odmora.

Siniša Viđak iz splitske agencije “F-tours” kazuje da su već sada zatrpani upitima za skijaške aranžmane, a svoju ponudu izravnih čarter letova od Splita prema nekom od francuskih skijališta predstavit će ovaj tjedan. U “Kondorlineu” ističu da je najveća potražnja za tjedan školskih praznika, i to za francusko skijalište Risoul, gdje cijena od 1899 kuna uključuje prijevoz autobusom iz Splita, smještaj i ski-pass.

Jakša Jukić, iz iste agencije, naglasio je da su, osim francuskih skijališta, u posljednje vrijeme sve zanimljivija ona bosanskohercegovačka, dok interes za Slovačku i Češku malo opada.

U austrijsku školu za 900 kuna

Splićani su vrlo zainteresirani za škole skijanja pa primjerice uplaćuju aranžmane od 3. do 10. siječnja za Bohinj, gdje je za paket od 1930 kuna moguće dobiti šestodnevnu školu skijanja, kartu i najam opreme. Na talijanskim skijalištima Andalo i San Martino di Castrozza škola skijanja zapada 1020 kuna, a u austrijskom Bad Kleinkirchheimu 900 kuna.

Izvor: Slobodna Dalmacija

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji