Red Purple Black

Što nas nova čeka na Čajuši ove sezone?

IspisE-mail

RAZGOVARALI SMO S DIREKTOROM HOTELA ADRIASKI, TOMISLAVOM BAGARIĆEM
Uz veliki projekt umjetnog zasnježivanja na skijalištu Čajuša, za koji je završena izgradnja umjetnog jezera i ovih dana se očekuje isporuka naručenih pumpi za vodu čime bi se projekt trebao završiti do početka skijaške sezone, još nekoliko projekata je gotovo kao što je bilo i planirano, a neki se privode kraju.

Novi sadržaji

Apartmanski objekt sa 24 apartmana za prodaju, u potpunosti je završen, a dio apartmana je već prodan kupcima iz Dalmacije, Hercegovine i Zagreba, koji će od sada na Kupresu provoditi dosta svog vremena. Hotel Adriaski spreman je dočekati novu skijašku sezonu, a u funkciji će biti i svi popratni sadržaji poput bazena, saune, masaže ili  stolnog tenisa.

Ujedno, na  objekt na vrhu Tikvice stavljen je pokrov i zatvori, a kako smo najavili osim restorana sa gotovim jelima u prizemlju, na katu će biti petnaest soba sa približno četrdesetak ležajeva koji bi također ove skijaške sezone trebali biti u upotrebi.

Veći parking

Zbog velikih gužvi koje su vikendom nastajale na parkiralištu, jedan manji dio je dodatno nasut i uređen čime je za određeni broj automobila osiguran dodatni parking prostor. O nekom većem zahvatu na širenju parkirališta razmišljamo, ali takav projekt traži posebno projektiranje i dokumentaciju, pa ćemo taj problem rješavati u nekoj idućoj sezoni – obavijestio nas je Tomislav Bagarić, direktor hotela Adriaski.

Ski karte skuplje 20%

Navedene investicije te povećani troškovi poslovanja i održavanja uvjetovali su povećanje cijena određenih usluga u nadolazećoj skijaškoj sezoni na ovom popularnom skijalištu. Tako će cijena ski karte biti veća za približno 20% u odnosu na prethodne godine, pa će primjerice dnevna karta za ski liftove iznositi 30 KM ili 120 kuna. 

Cijena smještaja i usluga u ugostiteljstvu također su nešto veće, dok će cijena iznajmljivanja ski opreme  ostati na razini prošle godine.

Obnovljene prometnice

Za sve vozače koji na Kupres dolaze iz Hercegovine i Dalmacije cestom preko Tomislavgrada dobra je vijest da je dionica od Kupresa do Tomislavgrada dobila novi asfaltni sloj, čime će se poboljšati kvaliteta i sigurnost vožnje tim pravcem.

Radovi na sustavu za umjetno osnježavanje


Od čitatelja sa foruma

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji