Red Purple Black

Na Blidinju ništa novo

IspisE-mail

Prema informacijama koje smo dobili sa skijališta na Blidinju, u tijeku je uređenje već postojećih skijaških staza, a iako je nabavljen sav potreban materijal za dvije nove manje staze, prema svim naznakama do ove skijaške sezone taj projekt neće se realizirati.

Tako osim novih vikend objekata koji, prema nekakvom običaju, niču svake ljetne sezone i naznaka o blagom poskupljenju cijena, sa Blidinja nema nekih posebnih novosti, ali za sve one koji ipak vole zimske dane, posebno vikendom,  provoditi na ovom skijalištu, odlična vijest je asfaltiranje jedne dionice ceste koja do ovog parka prirode vodi od Posušja.

Novi asfalt

Naime, kako nam je rekao Miroslav Lončar, rukovoditelj gradilišta iz «KTM Brina» - Posušje, poduzeća za radove na cestama,  u tijeku je asfaltiranje dionice od Cesaruše do Šumarske kuće u dužini od oko 3 km, pa će tako još ostati samo oko 9 km makadama i to dio od Konjskog do Križa i dio od Šumarske kuće do Masne luke.

I taj makadamski dio ceste je uređen, a KTM Brina vršit će i ove godine zimsko održavanje te po potrebi izlaziti na izvanredne intervencije kako bi ova cesta bila prohodna i u vrijeme najvećeg snijega.

Za prohodnost ceste od Tomislavgrada do Blidinja brinu se «Livno putevi», a njihov rukovoditelj građenja i održavanja Ante Ćurić izvijestio nas je da na ovoj prometnici nije bilo posebnih djelovanja, već se samo izvode radovi na redovnom održavanju makadamskog dijela ove ceste.


Samo 3 km novog asfalta

Situacija s asfaltom od prošle godine:

1.) Split --> Imotski --> Posušje --> 26 km asfalt --> 14 km makadam --> 6 km asfalt --> Blidinje.  (Ukupno 152 km)
2.) Split --> Kamensko --> Tomislavgrad --> 12 km asfalt --> 17 km (lošeg) makadama --> 6 km asfalt --> Blidinje.  (Ukupno 135 km)

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji