Red Purple Black

I stožer se priprema!

IspisE-mail

JEDNA OD DVIJU STAZA NA STOŽERU BIT ĆE PRAVI IZAZOV ZA VRHUNSKE SKIJAŠE
Kako se već duže vremena i najavljivalo, ove će zime ski centar Stožer-Vrana biti otvoren za širu skijašku populaciju. Vijest će zasigurno obradovati skijaše koji su do sada imali primjedbe zbog pretjeranih gužvi na susjednim skijalištima tijekom vikenda.

Ovaj ski centar nalazi se na  rubnom području grada Kupresa pa su blizina trgovina i dobri smještajni kapaciteti u samom gradu dodatni razlog za posjet ovom centru. Prema najavama, još svega petnaestak dana i u funkciji će biti sve ono što je potrebno za dobro skijanje i zabavu.

Ponuda na Stožeru

Dvije staze, ukupne dužine oko 5 km, međusobno povezane, od kojih je jedna po svojoj konfiguraciji idealna za iskusne i odvažnije skijaše te druga za rekreativce, bit će za sada dovoljne za sve zainteresirane. Početna stanica dvosjeda, koji vodi prema vrhu Vrani, nalazi se na 1300 metara, a završna na 1758 metara nadmorske visine. Jedan baby lift i škola skijanja za prave početnike bit će u podnožju, dok će drugi biti na samom vrhu sa školom za one s ponešto znanja iz skijanja.

- Pružit ćemo našim gostima i dobru ugostiteljsku ponudu i to u restoranu – brvnari na početku staze sa jelima po želji i u nekoliko montažnih objekata na samim stazama gdje će skijaši uz već tradicionalno kuhano vino, čaj i sendviče, moći uzeti mali predah.

Moram napomenuti da će ski centar Stožer biti idealan i za bordere kojih je sve više, a prema riječima struke imat ćemo jednu od najatraktivnijih staza u BIH, upravo za taj sport. Ujedno riješili smo problem pristupne ceste, a i napravili parking prostor za približno 300 automobila. Kako se nadamo dobroj posjećenosti, upravo uređujemo još jedno dodatno parkiralište – optimističan je Zvonko Turalija, suvlasnik ovog ski centra.

Planovi za budućnost

Za smještaj gostiju u samom ski centru gradi se hotel sa tridesetak soba koji će u funkciji biti slijedeće skijaške sezone. Za bogatiju ponudu vezanu uz samo skijanje,  jedna od investicija su i dvije vučnice koje se sada nalaze u Austriji, čija se montaža očekuje na proljeće, a vodit će sa vrha Vrana na dvije različite strane te tako omogućiti skijašima još veće uživanje na snijegu.

Foto: Draško Mihaljević, SK Kastela

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji