Red Purple Black

Tradicija s Vlašića

IspisE-mail

NA BABANOVCU BEZ VEĆIH PROMJENA
Planina Vlašić ima svoju tradiciju po kojoj je poznaju i daleko izvan granica BIH, a to je poznati vlašički sir, ljepota prirode, ljetni odmor, raj za planinare i izletnike, uživanje u snježnoj idili, ugodni domaćini i nezaboravni provodi. Ali nekada jedan od najperspektivnijih skijaških centara na širem području, polako stagnira i sa strahom bi se moglo pretpostaviti da bi i izvještavanje sa ski centra Babanovac moglo postati tradicionalno: bez većih promjena.

Ovoga ljeta na Vlašiću se radilo punom parom, uglavnom na uređivanju i oplemenjivanju prirodnih ljepota, a izletnici, ribiči i paraglajderi došli su na svoje. Međutim, na skijalištima nije bilo posebnih pomaka, jer se uglavnom radi o redovnom održavanju postojećih staza. Tako će i ove godine za sve skijaše raditi ski liftovi Babanovac, Markovac i baby lift, dok će Visovi i Ugar pričekati do iduće sezone.

Kako smo saznali, zainteresiranih za dobivanje koncesije za ove ski liftove je bilo, ali zbog određenih pitanja nadležnosti i problema u organizaciji, ove godine koncesije nisu dodijeljene.


Vlašić

Zaljubljenike u ovu planinu to ionako neće pokolebati jer će ski centar Vlašić na Babanovcu i ove zime, prema prognozama, imati snijega i kad ga na nekim drugim skijalištima bude nedostajalo, a da je tako uvjerile su nas i prve pahuljice početkom listopada.

I još jedna tradicija, mnogi željni dobre zabave na snijegu pohodit će Vlašić na kraju kalendarske godine, jer su im dočeci Novih godina na ovoj planini ostali u nezaboravnom sjećanju.

Domaćini na Vlašiću pripremaju i službeni početak skijaške sezone od 19.-21.prosinca uz zanimljiv program i predstavljanje svoje ponude kada se nadaju i prvom valu gostiju.


www.travnik-tourism.com


www.travnik-tourism.com


Širenje ski staza na Vlašicu ce pricekati

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji