Red Purple Black

Splićani zadaskali po snijegu

IspisE-mail

U Splitu je ovih dana osnovan Snowboard klub "Freerider", prvi takav klub u našoj županiji. Klub je osnovan u cilju promicanja, razvoja i unaprjeđenja ekstremnih sportova na području grada Splita te cijele Splitsko-dalmatinske županije.
— Snowboard je priznati olimpijski sport, relativno lagan za učenje i kao takav je sve popularniji. Primjerice Zagreb, Rijeka i Istra već imaju jako dobro razvijenu snowboard scenu, pojedine im klubove sponzoriraju velike tvrtke, organiziraju se vikendi na snijegu i njihovi predstavnici se organizirano natječu. Mi smo u odličnom kontaktu s ovim ljudima iz ostalih dijelova Hrvatske i mogu reći kako svi oni imaju veliku želju, pa i potrebu da se i iz našeg grada krene s ozbiljnom organizacijom i inicijativom, kako bi se ovaj sport što bolje etablirao u cijeloj Hrvatskoj — rekao nam je Igor Marinović, jedan od osnivača Freeridera.
U prvom mjesecu iduće godine Freerider u suradnji s Atlasom organizira sedmodnevno skijanje u Tignesu u Francuskoj, a u planu su i zimski vikendi na Kupresu.
Ove zime se trebaju održati i prva natjecanja za klub, gdje bi se odabrali perspektivni članovi koji će na državnom prvenstvu predstavljati našu županiju, a u opremi će ih sponzorirati splitski sportski dućan Wave.
Društvo snowboardera radi na traženju odgovarajućeg prostora za rad u sklopu kojeg bi se organizirale razne aktivnosti, od druženja članova i simpatizera, održavanja predavanja o ovim sportovima, pa do održavanja i servisiranja sportske opreme.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji