Red Purple Black

Prvi snijeg mogao bi zahvatiti Bosnu i Hercegovinu već u petak

IspisE-mail

Weather Movie composed with satelite imagesŽeljko Majstorović, federalni klimatolog iz Hidrometeorološkog zavoda Federacije BiH, kaže da prvi ovogodišnji snijeg možemo očekivati već u petak odnosno početkom vikenda koji slijedi.

Prema njegovim riječima, budući da nas u danima koji slijede očekuje hladnije vrijeme primjerenije studenome, tako je i realno očekivati prve snježne padaline. Majstorović kaže da kalendarski snijeg i nije iznenađenje.

“Snijeg bi mogao pasti već u petak, kada će doći do sniženja temperatura koje će od četvrtka početi padati ispod nule naročito u jutarnjem razdoblju”, istaknuo je Majstorović dodajući da će snijeg naročito zahvatiti više odnosno planinske predjele. “Posebne probleme mogao bi prouzročiti na putnim pravcima kroz planinske prijevoje poput Karaule, Ivan-sedla, Čemernog, Šuice, Makljena i ostalih zbog čega se vozačima preporučuje poseban oprez”, poručio je klimatolog Majstorović. Vrlo toplo i sunčano vrijeme dosad nezapamćeno u listopadu i studenom je iza nas.

Proteklih dana u većem dijelu zemlje zadržalo se relativno sunčano vrijeme uz prosječnu dnevnu temperaturu iznad 10 stupnjeva. Majstorović kaže da slijedi zahlađenje i da se trebamo početi navikavati da nam zima već polako počinje kucati na vrata.

www.livno-online.com

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji