Red Purple Black

Na skijanje po učeničkom kalendaru

IspisE-mail

Posljednji dani siječnja koji se poklapaju sa sezonom školskih praznika, ove je godine među Dubrovčanima udarni termin za odlazak na zimovanje. Učeničkom kalendaru prilagodile su se i dubrovačke putničke agencije koje izravno prodaju ili posreduju u prodaji aranžmana, tempirajući glavninu programa za razdoblje od 22. do 29. siječnja 2005.
Dubrovačka filijala putničke agencije "Atlas" u spomenutom terminu je, primjerice, već rasprodala aranžmane za Kranjsku goru, a sve manje mjesta u doba praznika ostaje i za obližnji Kupres.

Prema riječima Romane Vlašić koja je u "Atlasu" zadužena za organizaciju zimskih odmora, za odmor na Kupresu osiguran je autobusni prijevoz iz Dubrovnika, te smještaj na bazi pet polupansiona od 24. do 28. siječnja u hotelu "Adria ski" za 1430 kuna. Po cijeni od 765 kuna u ponudi je i "skraćeni" vikend-aranžman od 28. do 30. siječnja, a oprema za skijanje i ski-škola, uz predbilježbe, može se osigurati posredstvom "Atlasa". I ove godine ta putnička agencija prima mnogo rezervacija za individualna zimovanja, a hit i u nastupajućoj prazničkoj sezoni ostaju među ljubiteljima skijanja najcjenjenija zimovališta poput austrijskih Bad Kleinkircheima i Nassefelda. Od talijanskih odredišta ove godine pozornost privlači Passo Tonale, gdje će vas sedmodnevni boravak od 22. do 29. siječnja u apartmanu za četiri osobe stajati 2455 kuna, a prijevoz autobusom najvjerojatnije iz Splita još 400 kuna. Za kraj siječnja udarne programe tempirala je i agencija "Elite Travel", a početak sezone, kažu, ovisi o prvom snijegu. Među atraktivnijim odredištima u ovogodišnjoj ponudi izdvajaju Bjelašnicu gdje će vas sedmodnevni boravak u hotelu "Maršal" stajati 2450, a u sarajevskom "Hollywoodu" 2180 kuna. Tko se u vremenu od 22. do 29. siječnja odluči na Kupres u režiji "Elitea", to će ga stajati 2150 kuna, dok će zimovanje u istom terminu na Jahorini platiti 2650 kuna. Zimski posjet Beču i Pragu od 11. do 16. prosinca stoji 2960 kuna, a cijena svih aranžmana uključuje prijevoz autobusom i smještaj u hotelu s 3 zvjezdice.
U "Gulliver Travelu", koji u području skijaškog turizma nudi aranžmane "Kompasa", "Atlasa" i agencije "Tours" potvrdili su nam kako su najzanimljivije destinacije Kranjska gora i austrijski Nassfeld, a najintenzivniji booking očekuju u studenom i prosincu, dakako u skladu sa siječanjskim školskim praznicima. Cijene sedmodnevnog obiteljskog aranžmana za četiri osobe kraću se od 3000 do 5000 kuna.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji