Red Purple Black

Riješeni problemi na Bjelašnici – Topovi u funkciji!

IspisE-mail

POSTIGNUT DOGOVOR S AUSTRIJANCIMA
Iako su neki mediji već objavili informaciju da oprema za umjetno zasnježivanje na Bjelašnici, neće proraditi zbog duga prema proizvođaču i dobavljaču iz Austrije koji je iz svog centra blokirao rad topova, ako vremenske prilike to budu dopustile, ovog vikenda barem jedna staza na Bjelašnici biti će, prema potrebi, prekrivena umjetnim snijegom.

- Ostatak duga prema Austrijancima, za dovršenu prvu fazu planiranog zasnježivanja, iznosi približno 190 tisuća eura, što je trebala podmiriti Vlada kantona Sarajevo, naš partner u ovom projektu. Zbog određenih problema to još nije realizirano, no Austrijanci su pokazali razumijevanje i što se njih tiče topovi će raditi, o čemu smo ovih dana postigli dogovor, a jedini problem u ovom trenutku su vremenske prilike. Čekamo suho vrijeme i temperaturu ispod  -2 stupnja kada je zasnježivanje moguće i tada će, bez obzira na količinu snijega, raditi makar jedan ski lift. - obavijestila nas je Muamera Šehić glasnogovornica ZOI 84.

U Vladi kantona Sarajevo također su optimistični vezano uz ovaj problem. Naime Vladu, nakon ostavke premijera Samira Silajdžića, trenutno vodi vršitelj dužnosti premijera Hajrudin Ibrahimović i do izbora novog premijera ovakvi slučajevi stavljeni su kratko u drugi plan. No, prema najavama sve bi se uskoro trebalo srediti pa će i ovaj problem biti riješen u skladu s dogovorom Vlade i OSC ZOI 84.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji