Red Purple Black

Službeno otvorena sezona u BIH

IspisE-mail

JOŠ DA JE DOVOLJNO SNIJEGA
Unatoč tome što se visina snijega u Kupresu, tek na pojedinim dijelovima, mogla izmjeriti u milimetrima, na prostorima ŠRC „Čajuša“ prethodnih je dana bilo živo. Razlog tome je službeno otvaranje zimske turističke sezone u BIH 2008/09., pod nazivom „Pozdrav zimi“ u organizaciji općine Kupres, HB županije, TZ HBŽ i centra domaćina. Nositelji ovog projekta bili su Turizam Plus, RTRS i FTV, a generalni pokrovitelj Federalno ministarstvo okoliša i turizma.

Turistička promocija uz zabavu

Na prigodnim štandovima, posjetiteljima i gostima su se predstavile turističke zajednice HB županije, bosanskohercegovačkih kantona te Splitsko-dalmatinske županije, nekoliko BIH skijališta, brojni proizvođači domaće hrane i poneki ugostiteljski objekt. Tako su se svi zainteresirani mogli upoznati s prirodnim ljepotama pojedinih područja, turističkom ponudom i specifičnostima skijališta, ali i njihovom autohtonom gurmanskom ponudom, poput nekoliko vrsta sira, raznih pita, pršuta, suhog mesa, kajmaka ili domaćih kolača.

Dva dana, koliko je otvaranje trajalo, uz službeni dio programa, bilo je dovoljno zabave za sve, a nastupale su dalmatinske klape, folklorne skupine, mažoretkinje, brojna djeca te pop i rock izvođači.

Domaćini i odlični kuhari pojedinih restorana iz ovog kraja, na ovom su otvaranju, između ostalog,  pripremali meso sa roštilja, grah i arambašiće u velikim količinama, tako da su gosti uz zabavu imali i dovoljne količine ukusne hrane pa se raspoloženje na Čajuši moglo ocijeniti ocjenom odličan.

Organizacijom su, uz posjetitelje, bili zadovoljni i nadležni u ŠRC „Čajuša“ koji su ovom prilikom, uz asistenciju predstavnika austrijske tvrtke Gemini, demonstrirali rad topova za umjetno zasnježavanje i kako je većina prisutnih komentirala, još samo da prođe ovo kišno razdoblje i zahladi pa će na ovom skijalištu opet biti pozitivna gužva.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji