Red Purple Black

Kronplatz iliti Plan de korones 2008

IspisE-mail

OTVARANJE SEZONE
Deprimirani trenutnom situacijom oko nas glede snijega odlučili smo se na provjerenu varijantu. Lukavo smo se priključili znalcima iz Zagreba i Poreča i slijedili njihove stope do Kronplatza u Italiji. Kao svi pravi Dalmatinci na put smo krenuli dan ranije (fala Bogu da je Zagreb glavni grad Dalmacije i imamo di spavat) da uhvatimo dan više na snijegu!.

Slušajući iskusnu ekipu (veliko HVALA za preporuku) odlučili smo se na boravak od nedjelje do četvrtka (izbjegne se gužva za vikend) tako da smo u nedjelju oko 8 krenuli i nakon 5-satne vožnje kroz Sloveniju i Austriju stigli pod skijalište.


Makarsko-Osiječka ekipa na vrhu

Gladni snijega

Gladni snijega požurili smo na vrh (2275m) skijališta koje s pravom nosi naziv najopremljenijega skijališta u Italiji. Osim obilja snijega (oko 170 cm prirodnoga) dočekale su nas vrhunsko uređene staze (40) ukupne duljine 105 km  izuzetno širokih i pravilnih  nagiba od kojih je većina plavog i crvenog karaktera  uz šest crnih staza. Ono što nas je ugodno iznenadilo je dužina staza od kojih ističemo Olang (4,5 km), a posebno je zanimljiv spust do San Vigilia (7,5 km) koji završava s 2 km dugom Miarom, plavom stazom koja je idealna za prve korake na snijegu.

Epitet najboljeg skijališta u regiji  dokazuje i s velikim brojem gondola (19) i sjedežnica (6) koje pokrivaju skijalište u svim smjerovima. Na zadovoljstvo bordera vučnica nema!


Fanatic test TEAM

Uz stazu se nalazi veliki broj malih i malo većih restorana koje nude sve vrste okrepe, a posebno bi izdvojio  veliki samoposlužni restoran „Kron“ koji se nalazi na vrhu.                            

Od sezone 2008/09 najavljen je najveći snow park u južnom Tirolu koji je trenutno još u izgradnji, ali u podnožju pored polazne stanice gondole nalazi se mali snow park tako da ljubitelji rail-ova i rampi ipak mogu doći na svoje.


Priprema za spust do San Vigilia

264 topova

Posebna preporuka za ovo skijalište je da i u sezonama bez snijega radi zahvaljujući bateriji od 264 topova koji mogu zasnježivati i kada su temperature u plusu!

Kako su Talijani na sve mislili na polaznoj stanici se nalazi veliki servis koji za 10-tak minuta servisira vaše skije i bordove, a ujedno tu možete iznajmiti odličnu opremu.                                                                                


Freestyle

Poslije napornog dana na snijegu dobro će doći opuštanje u bazenu koji se nalazi nedaleko starta gondole,  svakako preporučujem vanjski bazen sa vrućom vodom i odličnim pogledom na skijalište!

Ujedno ljubitelji sauna i masaža pronaći će nešto za sebe. Oni kojima je do šopinga i šetnje mogu uživati u par odličnih dućana (paprenih cijena)  i ugodnom ugođaju božićnog sajma na glavnoj ulici u Brunicu gdje preporučujem ispijanje kuhanog vina uz toplu peć.


Odmor nakon Freeride-a pored staze

Vrijeme je bilo vrlo dobro svih dana, ukoliko bi magla zasjela na vrh već nakon 300-tinjak metara bi bilo jasno i tako do kraja. Uglavnom smo sve dane bordali do iznemoglosti tako da je naša depresija nestala.

Na kraju svima koji su željni uživanja u dobro uređenim i polupraznim stazama, restoranima bez gužvi i uobičajene nervoze toplo preporučujem Kronplatz i ovaj termin!  Vidimo se i dogodine!


Poziranje za dalmacijaski.com


Ovo bi trebalo biti skok

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji