Red Purple Black

KUPRES: proradio dvosjed!

IspisE-mail

Na Kupresu je palo tek 10 centimetara snijega, što je nedovoljno za skijanje. No bura je dovoljno ohladila zrak i vodu, a vlažnost zraka pala je ispod 60 posto, pa su se stvorili idealni uvjeti za rad sustava za umjetno zasnježivanje.

Na tome se radi već par dana pa će se od danas, najavljuje Zvonko Bagarić, vlasnik “AdriaSki” hotela na Kupresu, moći skijati na prvom dijelu staze, dužine 960 metara, koja već sad ima 20 centimetara umjetnog snijega, a ski-lift dvosjed će biti od sutra u funkciji.

Zasnježivanje će se nastaviti kako bi se do utorka moglo skijati i na stazi dugoj 1860 metara, opremljenoj ski-liftom četverosjedom. Svih 250 ležajeva hotela su rezervirana, a bit će popunjeni i cijeli siječanj, tvrdi Bagarić. Ceste su prohodne i čiste.

Na Blidinju snijeg je samo “poprašio” sa dva centimetra, tek toliko za ugođaj pa od obližnje ski-staze za sada nema ništa.

Na Vlašiću, Babanovcu je malo snijega, između pet i deset centimetara. I to malo snijega Dalmatinci koriste za snowboarding, a osiguran im je i Baby lift kod hotela “Sunce”. Više snijega, oko 30 centimetara, ima na Markovcu.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji