Red Purple Black

Hoćemo li skijati za Novu godinu?

IspisE-mail

PONESITE OPREMU ALI NE SVUGDJE
Poprilično vjetroviti tjedan, uz niske temperature, oblačno vrijeme i ponešto snijega, polako ostaje za nama. U zadnjim danima ove godine, prema prognozama, BIH skijališta očekuje uglavnom sunčano vrijeme, a nove pahuljice snijega trebale bi pasti u prvim danima slijedeće godine.

Na Kupresu prema najavama

Kako je i najavljivano, na skijalištu na Čajuši u nedjelju je proradio dvosjed pa su tako prvi skijaši imali priliku osjetiti kako izgleda vožnja po umjetnom snijegu. Inače ovdje je proteklih dana palo oko 10 cm snijega, a odgovorni su se potrudili da uz topove visina snijega dosegne 50 cm na donjoj stazi. Sada se radi umjetno zasnježivanje i na višem dijelu tako da bi, prema planovima, u zadnjem danu ove godine trebao proraditi i četverosjed.
Za sve svoje goste, osim uređenja staza, u hotelu Adriaski, organizirati će i svečani doček Nove godine te prigodnu zabavu i u ostalim danima. Veliki broj gostiju već se nalazi na Čajuši, a na samu staru godinu svi će kapaciteti biti popunjeni.

Na stazama skijaškog centra Stožer snijega ima tek 10-ak cm pa stoga ne čudi što je u njihovom restoranu ostalo još pedesetak mjesta za doček Nove godine. Ovih dana na Stožeru su najmlađi sanjkali, tako da za sve one koji ne preferiraju skijanje ali vole snijeg i ovdje će biti zanimljivo.

Napori na Vlašiću i Brusnici

Na Vlašiću je dosta apartmana već popunjeno, a ovih posljednjih dana u staroj godini stići će i svi koji su svoj smještaj već davno rezervirali, te uživati u svim čarima ove planine na dočeku Nove godine na otvorenom. Snijega na Babanovcu ima oko 20 cm ali staza neće raditi. Na Markovcu ga ima i do 40 cm, a staza se nastoji urediti no ovih dana rad ratraka ometala je gusta magla. Prema predviđanjima postoji mogućnost da ski lift i staza na Markovcu za dan-dva budu u funkciji.

Na Brusnici je, uz napore domaćina, osposobljena ski staza, u nedjelju je proradio ski lift, a prvi skijaši okušali su se na nešto više od 20 cm snijega. I ovo će skijalište za Novu godinu biti popunjeno i to uglavnom gostima iz Dubrovnika, Zagreba, Splita te Zenice i Tuzle.

I bez snijega dobra zabava

U centru Rostovo snijega ima tek nekoliko centimetara što nije omelo mnoge koji su već zauzeli hotelski smještaj. Još poneko mjesto za ove dane može se pronaći u etno selu Babić. I u Rostovu će biti organiziran doček uz puno pjesme i dobru zabavu, a sunčano vrijeme u nedostatku snijega za skijanje, omogućiti će neke druge aktivnosti I na Blidinju bilježe tek koji centimetar snijega i niske temperature pa će skijaške staze pričekati sa početkom rada. Unatoč tome i na Blidinju će slijedećih dana biti veselo i puno gostiju.

Olimpijske staze u funkciji

Gužve će, na ispraćaju stare godine, biti najviše u dva skijaška centra u okolici Sarajeva. Na Bjelašnici su neke staze već pripremljene uz pomoć topova, tako da će sigurno raditi jedan trosjed i ski lift na stazi Heliodrom, gdje sada ima oko 60 cm snijega, a i dalje će se umjetno zasnježivati te nastojati osposobiti još neke staze. Na Babinom dolu snijega ima oko 20-ak cm, što ipak neće biti dovoljno za kvalitetno skijanje. Na području ovog centra u narednim danima može se pronaći tek pokoji slobodni smještaj.

Najviše zabave svojim gostima organizirali su na Jahorini pa će za svakoga biti ponešto; od techno glazbe preko jazza i zabavne glazbe do turbo folka. Možda je to upravo razlog potpunoj popunjenosti svih objekata u kojima već sada boravi preko 3 tisuće gostiju iz svih krajeva bivše države. Snijega ima oko 25 cm, a rade 4 lifta i 3 dvosjeda. I ovdje očekuju ispraćaj uz sunčano i vedro vrijeme, a već u petak nadaju se prvom novogodišnjem snijegu.


Stanje na skijalištima možete pogledati u rubrici VRIJEME...

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji