Red Purple Black

Napokon prirodni snijeg

IspisE-mail

SVI NA SKIJANJE
Prvi dan 2009. godine na svim skijalištima u BIH i Hrvatskoj donio je sa sobom i prvi pravi snijeg, te tako obradovao sve skijaše. Neki od njih u snijegu su uživali već za doček, veliki broj njih, ovog vikenda, kreće na hrvatski skijaški tjedan u zemlje EU, dok će se znatan broj u subotnje jutro ipak uputiti upravo na najbliža bosansko hercegovačka i hrvatska skijališta.

Na svim skijalištima visina snijega je prihvatljiva, staze se uređuju, tako da će raditi većina žičara i ski liftova.

Na skijalištu Adriaski hotela na Kupresu raditi će i dvosjed i četverosjed, kao i dvosjed na Stožeru, a na ova dva skijališta, iako je u petak vladalo sunčano vrijeme, u subotu i nedjelju očekuje se naoblaka s ponekom novom snježnom pahuljicom.

I na Vlašiću prognoze pokazuju sredinom vikenda naoblaku, a visine snijega preko 40 cm i otvorene staze na Markovcu  i Babanovcu obećavaju dobro skijanje.

Kvalitetnog skijanja će zasigurno biti i na Bjelašnici gdje će, osim staza na Heliodromu, raditi i staze na Babinom dolu te četiri ski lifta kao i na Jahorini koja se može pohvaliti sa preko 50 cm snijega.

Na Brusnici, na kojoj se bilježi 40 cm snijega, osim jedne staze koja je u funkciji već nekoliko dana, rade se i druge pa će prema najavama biti osposobljeno svih 5 km staza, a sve radi i na skijalištu Rostovo. Posebna pažnja na svim manjim skijalištima poklanja se prohodnosti putova, jer upravo to može biti najveći problem njihovim posjetiteljima.

Na skijalištima Busovačke staje i Pridolci također se čisti put, staze se formiraju i uređuju, a visina snijega je na Busovačkim stajama i do 60 cm.

Iako je i na Blidinju palo 30 cm snijega, staze se nisu uspjele urediti pa je ovo skijalište službeno još uvijek zatvoreno.

Na Bjelolasici rade četiri staze, vrijeme je promjenjivo oblačno, a snijega ima dovoljno kao i na Platku, pa će tako i ova dva hrvatska skijališta ovog vikenda ugostiti veći broj skijaških rekreativaca.

Prve veće gužve mogu donijeti i veće probleme, pa se upozoravaju svi koji kreću na skijanje da se pridržavaju određenih pravila, naoružaju se strpljenjem te paze na svoju sigurnost i sigurnost ostalih skijaša na stazama kako bi zadovoljstvo, za mnoge, prvog ovosezonskog skijanja bilo što veće.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji