Red Purple Black

Risoul - Skijaški raj za freeride

IspisE-mail

Skijanje u Francuskoj preporučuje se svakom ljubitelju skijanja jer osim velikog broja kvalitetnih skijaških staza i ski liftova, na tamošnjim skijalištima obilje je mogućnosti za zabavu i rekreaciju.

U središtu visokih Alpi smjestilo se skijalište Risoul, raj za snowboardere sa čak 550 metara vertikalnog spusta na duljini od dva kilometra.

Vožnja kroz šumu

Zimsko turističko središte sa 30-godišnjom tradicijom s vremenom je postalo jedno od renomiranih skijaških središta Francuske, a s obližnjim skijalištem Vars čini poznato skijaško područje Domain de la Foret Blanche: 180 kilometara skijaških staza sa 112 spustova različite težine i 55 ski liftova, 40 kilometara staza za cross country, 2 snowboard parka te off piste koje na brojnim dijelovima prolaze kroz šumu, sve to nudi neponovljiv doživljaj skijanja i boardanja za ljubitelje freeridea.

Osim skijanja, u Risoulu se nude i mnoge druge aktivnosti poput planinarenja s krpljama, klizanje, vježbanje u teretani, paragliding te brojni sadržaji za djecu u velikom dječjem selu (svojevrstan vrtić na snijegu) i škola skijanja. Ponuda apres ski u Risoulu nije velika kao u Val Thorensa ili Val d’Isera, ali brojni restorani i barovi zadovoljit će ukuse svakog gosta.

Smještaj u apartmanima

Na sedmodnevno skijanje u francuski Risoul krenite 14. ožujka. Cijena od 1180 kuna po osobi uključuje smještaj u apartmanima 3* za 4 osobe i čestodnevnu ski kartu Risoul - Vars. Moguća je doplata za autobusni prijevoz iz Zagreba po cijeni od 590 kuna.  (info: adriatica.net)

Izvor: Jutarnji list

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji