Red Purple Black

Svi nestrpljivo očekuju vikend!

IspisE-mail

Weather Movie composed with satelite imagesSVI NA SNIJEG
Pred nama je jedan od rijetkih vikenda kada će raditi sva skijališta koja posjećuju skijaši sa ovih područja. Snijega će biti dovoljno iako poneki centimetar više, ne bi bio naodmet.

Uređuju se staze

Tako će prvi put u ovoj skijaškoj sezoni i službeno biti otvorena staza na Blidinju, gdje se od srijede, po promjenjivo oblačnom vremenu, neumorno radi na uređenju nešto više od 20 cm snježnog sloja. Poneka pahulja i tek 1-2 cm novog snijega očekuje se i u danima vikenda uz temperaturu oko -4 C. Krajem nedjelje na ovom skijalištu pomalo će zatopliti, a već u ponedjeljak moguća je jača kiša.

Ovih dana radi se i na Vlašiću, a prema predviđanjima, za vikend će raditi staza Markovac, a ukoliko bude nešto više snijega, skijat će se i na Babanovcu. Ovdje visina snijega iznosi oko 20-30 cm, a lagani snijeg trebao bi padati i prvog dana vikenda, čime bi visina snijega mogla porasti za poneki centimetar. Na Vlašiću će također biti oblaka, a temperature će sa -4 C krajem nedjelje i u ponedjeljak povećati za nekoliko stupnjeva.

Problema sa snijegom ne bi trebali imati ni gosti na Čajuši jer je njegova visina ovih dana prosječno 30 cm, a uvjeti za proizvodnju umjetnog snijega su povoljni, tako da rade i dvosjed i četverosjed. Ponešto oblačno vrijeme i temperature oko -3 C pratit će skijaše na skijalištu hotela Adria Ski i u dane vikenda, a nešto malo snijega trebalo bi pasti u nedjelju, ali kako će početak slijedećeg tjedna i na ovo skijalište donijeti južni vjetar i kišu, neće igrati veliku ulogu. Za sve zainteresirane i obavijest da je na ovom skijalištu montirana i puštena u rad web kamera kojom će se moći pratiti trenutno stanje, što će se moći vidjeti i na našoj stranici o Kupresu.

Slična prognoza kao i na Čajuši za dane vikenda očekuje i skijalište Stožer-Vrana na kojem će sve biti u funkciji, a 25 cm snježnog pokrivača koji se uređuje i temperature od -4 do -2 C te oblaci sa ponekom pahuljom garantiraju njegovo zadržavanje i slijedećih dana.

Dovoljno snijega

Na Jahorini je zabilježena visina snijega od 70 cm tako da će raditi svi ski liftovi osim Ogorjelice 2 i Skočina, a nekoliko centimetara novog snijega prekrit će staze i u dane vikenda. Temperatura će u prosjeku biti oko -6 C, a vrijeme promjenjivo oblačno. Iako su uvjeti dobri zbog nezainteresiranosti gostiju još uvijek se nije krenulo s noćnim skijanjem.

Ali noćno skijanje ovog vikenda započinje na Bjelašnici gdje također ima dovoljno snijega. Njegova visina na Babinom dolu iznosi 26 cm, a na vrhu 162 cm. Rade sve staze osim Kotlova i to zbog magle te sigurnosti skijaša. Novog snijega bi na Bjelašnici trebalo biti i u petak, a i ovdje se u nedjelju navečer i ponedjeljak očekuje porast temperature i malo kiše. Bjelašnica je ovaj vikend domaćin brojnim skijašima na međunarodnom natjecanju i prvenstvu BIH u slalomu i veleslalomu. 20 cm snijega zabilježeno je i na igmanskom Malom polju gdje će ovog vikenda raditi dvosjed i baby lift.

Uređeni putovi

Sve ceste i putovi do ovih skijališta uredno se održavaju, kao i cesta do Rostova gdje je i ovaj vikend sve spremno za nove goste. Na Rostovu je u četvrtak zabilježeno od 15 do 20 cm snijega, a snijeg koji pada, stvara nadu i za koji centimetar više.

Prohodne ceste i dovoljno snijega dočekat će skijaše i na Busovačkim skijalištima: Busovačke staje i Pridolci, gdje će snijeg, koji je padao ovih dana, omogućiti ugodno skijanje.
Na Brusnici je zabilježeno više od 50 cm snijega i temperatura oko -2 C. I ovdje se redovno čisti put koji je prohodan za sva vozila, a jedini problem radnim danima na ovoj cesti predstavljaju kamioni šumarije. Vikendom bi se sve trebalo odvijati bez teškoća, a svi koji vole noćno skijanje to mogu ovdje realizirati.

Po užitak i na hrvatska skijališta

Snijega će biti i na hrvatskim skijalištima, a iako je ovog tjedna skijalište bilo zatvoreno u OC Bjelolasica tijekom vikenda radit će većina staza, njih četiri, na čijoj se pripremi ovih dana vrijedno radilo. Visina snijega na ovom skijalištu je oko 40 cm, a temperatura će narednih dana biti oko -4 C. Toplije vrijeme s jugom, prognostičari su najavili za početak idućeg tjedna.

Na Platku snijeg prelazi visinu od pola metra, a slijedećih dana raditi će dva ski lifta, a ako vremenske prilike budu dozvoljavale održavat će se i noćno skijanje. Uz uvijek spremno Sljeme na kojem snijega uvijek ima dovoljno i mala skijališta Like i Gorskog kotara ovaj vikend zabilježit će dovoljan broj gostiju.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji