Red Purple Black

Sa Mariborskog Pohorja

IspisE-mail

Nismo mogli dugo izdržati nakon hrvatskoga tjedna a obilje snijega na skijalištima samo je ubrzalo odluku za izvanredni izlet. Nama draga destinacija dočekala nas je u idiličnoj atmosferi sa svježim snijegom koji je i dalje lagano padao. Sve su staze bile otvorene tako da su i najzagriženiji snjegoljupci ovaj put došli na svoje.

Velika splitska obitelj od skoro 50 članova i novaka smjestila se u novoj apartmanskoj kući odmah do hotela Videc a u sklopu kompleksa Bolfenk. Apartmani su klupskoga tipa za 6-8 ili 10-12 osoba, potpuno novi

…stotinjak metara od staze gdje smo imali i dogovorene večere u planinskim kućama

…koje obiluju mnoštvom slika iz prošlih vremena

Noćno skijanje bila je prava poslastica na stazi gdje se vozi svjetski kup.

After party je ovaj put bio iza utakmice sa Poljskom koju nismo propustili. Dočekala nas je bogata plata sa sirevima pa peka za što je kriv naš zadranin zaposlen u Koči a vlasnik, popularni Mirč, pobrinuo se za dobar štimung spretno miksajući domaće (naše i njihove) hitove začinjene rock glazbom 70-ih. Muškome dijelu najzanimljivije su bile skladbe “Debela deklica“ i “Gostilna je moj dom“, a moram pohvaliti i nekoliko slovenaca koji su nakon cjelovečernjega plesa u pancericama i zavidnoj količini maligana stali na skije i spustili se u grad !

Scenario već poznat iz prošlih epizoda ponavljali smo do posljednjeg zvona za prestanak rada žičare a poseban je užitak bio vratiti se skijama sa najvišega Areha vozeći kroz živopisne šumske poveznice.

Odmor za dušu i tijelo potražili smo u wellness centru gdje nam je na raspolaganju bio bazen, jacuzzi i sauna.

Zadnji dan malo kraće skijanje, ručak i onda uhvatiti malo puta i pogledati veliko finale. Nažalost, medalja nije bila sjaja koji smo htjeli pa je jedan janjčić zaliven vinom u među postaji Crljenik potisnuo žal za prvim mjestom a mi smo za dišpet odlučili ponoviti izlet za dva tjedna...

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji