Red Purple Black

Isplati li se za jedan dan?

IspisE-mail

FLACHAU, NASSFELD, ISPO Munchen
Vječno pitanje svih zaljubljenika u skijanje (bordanje)! Kako smo sigurni da nam se isplati zaletit do Kupresa ili Blidinja odlučili smo probati skoknuti na jedan dan do nekih „bližih“ skijališta u Austriji!. Većina će zaključiti da se to ne isplati zbog „visoke“ cijene puta, karte, mrske vinjete itd.., ali koliko puta ste se pitali „jeli mi ovo tribalo“ čekajući u redu na žicu 20 min, a proletit stazom za 5 min i usput izgrebat toliko skupo plaćene skije ili snowboard!

Nikako ne želim umanjiti ljepotu i blizinu „naših“ ledenih staza, ali mislim da treba i probat nešto drugo stoga vidimo šta nam se nudi u „blizini“.

FLACHAU

Jedna od logičnih destinacija Salzburger Sportwelt-a!  Vrhunsko skijalište uz Tauern autobahn, izuzetno povoljno za sve kojima je to usput (mi smo jedni od tih)! Iskreno najveća prednost je ujedno i mana jer blizina autoputa privlači skijaše i iz Njemačke tako da gužve nisu neobične za  Flachau! Udaljenost iz Zagreba je 340 km (kojih se uredno prevali za 3 sata) podrazumijevajući da smo koristili prijatelje i rodbinu za prespavat ! Prednost ovog skijališta je povezanost sa Wagrain-om i Alpendorf-om, nisu sve spojene s stazama jer kroz njesto Wagrain vozi ski bus do podnožja gondole!          Upravo blizina ova dva skijališta omogućuju Vam da pobjegnete od vreve na inače širokim i dugim stazama Flachau-a. To znači ukupno 100 km staza (55 Flachau, 31 Wagrain, 19 Alpendorf)!

Uređenost i organiziranost većinom crvenih i plavih staza je poslovično Austrijski dobra mada mali prigovor na starost nekih sjedežnica i gondola, premda bez obzira na starost rade izvanredno tako da nema previše čekanja. U svakom slučaju isplatite dnevnu kartu od 39 € (više informacija na www.flachau.at)!

Na stazama se nalazi veliki broj jako dobrih restorana koji nude okrepu po uobičajenim cijenama za Austrijska skijališta. Osim na skijalištu dobru zabavu i odličan servis možete dobiti na polaznim stanicama gondola gdje se nalazi veliki broj dobrih restorana, ski trgovina i servisa. Kao je Flachau rodno mjesto Hermana Mayera za njegovo ime se veže staza i škola skijanja!

Jednostavno Flachau je skijalište kojem se uvijek rado vračate osobito kada bolje upoznate okolna skijališta koja možete koristiti u jednom danu, da ne spominjem blizinu Zauhensee-Flachauwinkl kojeg možete posjetiti ako ostanete koji dan više!

NASSFELD

Ovo skijalište koje se nalazi na samoj granici Austrije s Italijom, a u blizini Villacha je omiljena destinacija vikend skijaša iz okolnih regija. Više informacija možete dobiti na www.nassfeld.at  na kojem postoji i link za Hrvatski jezik!

Zahvaljujući velikom broju snježnih dana u godini na svoje dođu ljubitelji dubokog snijega i Freeride skijanja. Kako smo mi jedni od tih, a nakon provjere o novih 60 cm friškog snijega osvanuli smo u Nassfeldu!

Dočekalo nas je prekrasno vrijeme navedeni friški snijeg i 100 km uglavnom crvenih staza isprepletenih s 30-tak liftova (7 sjedežnica, 5 kabina i ostalih vučnica)! Glavni parking i polazna stanica Millenium expresa se nalazi u Hermagoru, ali mi smo izabrali drugu varijantu i odvezli smo se gore na parking pored polarne „rupe“ od kuda kreču sjedežnice prema vrhovima na obadvije strane.

Kao i u drugim Austrijskim skijalištima i ovdje sve funkcionira odlično tako da zadovoljstvo skijanje teško šta može pokvarit. Staze su odlično pripremljene mada zbog novog snijega su se brzo napravili hupseri  i vrlo brzo smo osjetili uobičajeni umor nepripremljenih nogu za ove napore, naravno spas smo našli u jednom od mnogobrojnih restorana s odličnim izborom hrane i pića i malo višim cijenama.  Nakon odmora  nastavili smo po već oblačnom vremenu što je uobičajeno za ovo skijalište tako da vas promjene vremena u jednom danu ne smije iznenaditi!

Na kraju Nassfeld je skijalište koje morate posjetiti osobito ukoliko ste zaljubljenik u Freeride! Za početnike ovo skijalište nije najbolje jer se jedini baby lift nalazi u pola skijališta sigurno ima boljih izbora u blizini! Mislim da 300 km nije daleko za ovakvo skijalište, naravno ukoliko smo se opet ogrebali za spavanje u Zg!

ISPO Munchen

Oprezni zbog najava recesije i planiranog pada prodaje uputili smo se na najveći zimski sportski sajam u regiji koji se održao od 1-4.veljače u Munchenu. Tamo nas je dočekalo 185000 m2 izložbenog prostora raspoređenih u 16 hala Minhenskog sajamskog centra.

Vojsci od 60000 posjetitelja iz 100 zemalja gladnih novosti za narednu zimsku sezonu, ukupno 1950 izlagača iz 50 zemalja predstavilo je sve najnovije za 2009/10! Za vas smo pripremili par slika da vam dočaramo dio raskoši i atmosfere na ovom ogromnom sajmu (kako bi mi rekli derneku)!   
 

FLACHAU:

NASSFELD:

ISPO Munchen:

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji