Red Purple Black

Ponovo jedan snježni vikend

IspisE-mail

Weather Movie composed with satelite imagesPRIPREMITE SKIJE
Pred nama je jedan od onih vikenda kakav bi mnogi skijaši željeli tijekom cijele zime, s dovoljno snijega i mogućnošću skijanja na skoro svim bosanskohercegovačkim skijalištima, a jedini problem ponegdje stvara jak vjetar koji bi prema prognozama ipak za vikend trebao biti u opadanju.

Snijeg koji je zamijenio onu dosadnu kišu, prekrio je tako staze na Čajuši, Stožeru i Vlašiću, a visina mu je dosegla od 20 do 50 cm. Kako je lagano padao i skoro cijeli četvrtak, za vikend bi ga moglo biti i koji centimetar više. Na ovim su skijalištima sve raspoložive snage u pogonu pa se pripremljene staze i pokretanje liftova očekuju već u petak. Kada će biti otvorena staza na Blidinju, odgovorni još nisu odlučili jer je ovdje palo tek 15 centimetara novog snijega, a puše i jaka bura, no prema prognozama bura će slabjeti, a snježnih pahuljica bi trebalo biti i ovih dana, tako da pretpostavljaju da će skijalište biti otvoreno za vikend.

Na Brusnici snijega ima dovoljno, a liftovi trenutno ne rade zbog jakog vjetra, što će se, kako nadležni prognoziraju, promijeniti već od petka. Na Busovačkim stajama palo je 60 centimetara novog snijega tako da sad snježni prekrivač bilježi visine i do metar, dok ga na Pridolcima ima oko 30 cm i za vikend će funkcionirati sidro i baby lift. Kao i na ostalim skijalištima snijeg je u četvrtak još padao i na Rostovu pa bi ga slijedećih dana moglo biti više od 30 cm, a mnogi od njihovih gostiju dolaze ovaj vikend upravo ovdje proslaviti Valentinovo. Jedino skijalište koje na ovim prostorima vjerojatno neće ugostiti skijaše je Rujište, gdje unatoč visini od blizu 20 cm, snijeg nije povoljan za skijanje.

Jahorina i Bjelašnica također nemaju problema sa snijegom pa su na Jahorini organizirali posebne vikend aranžmane s dosta zabave, a Bjelašnica će ugostiti natjecatelje u utrci menadžera te organizirati međunarodnu snow board utrku.

Ceste do svih ovih skijališta se održavaju, a poseban oprez bit će ipak potreban posebno na cestama prema Brusnici i Busovačkim stajama, ali i do drugih odredišta jer snijeg nošen vjetrom brzo prekriva sve putove pa obvezno ponesite zimsku opremu. I ne zaboravite, u subotu je Valentinovo, pa povedite na skijanje i svoje bolje, odnosno jače polovice,iskoristite vrijeme za zajedničko snježno uživanje, a od temperatura u minusu ugrijte ih s puno ljubavi.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji