Red Purple Black

Dica iz Splita 3 prva niz brig na skijama

IspisE-mail

Dobri skijaši među splitskim srednjoškolcima idu u privatne gimnazije. Može se to zaključiti nakon natjecanja na Kupresu u petak. Naime, najbolje skupne rezultate po školama imale su učenice Gimnazije “Kraljice Jelene” te učenici Privatne jezične gimnazije “Pitagora”. Svi sritni

Drugo skupno mjesto osvojile su djevojke iz Treće gimnazije, dok su pokal za treće mjesto u svoju školu ponijele djevojke iz Četvrte gimnazije. Drugo skupno mjesto među mladićima osvojili su učenici Treće gimnazije, a treće iz Graditeljsko-geodetske škole.

Najbrža skijašica među srednjoškolkama i osvajačica Zlatnog medvjeda Kupresa je Ana Granić, učenica Četvrte gimnazije, vicešampionka je Tea Truta iz Pete gimnazije, dok je treća Ivana Olujić iz “Kraljice Jelene”.

Veleslalomsku stazu najbrže je među srednjoškolcima odskijao Petar Gudelj iz “Pitagore”, osvojivši također Zlatnog medvjeda, drugi je kolega mu iz iste škole Duje Jelavić, dok se kao treći plasirao Ivan Šimunović iz Zdravstvene škole. Natjecale su se 33 učenice te 41 učenik.

Vitar i snig

Unatoč nimalo ugodnim uvjetima za skijanje (temperatura zraka minus devet stupnjeva Celzijevih, vjetar sjeverni i snijeg), dan ranije na Kupresu je održano i skijaško prvenstvo splitskih osnovnih škola.

U veleslalomskoj utrci sudjelovalo je njih 67, uzrasta od petog do osmog razreda, koji su se natjecali za skupne i pojedinačne nagrade. Tako će OŠ “Split 3” u svoje vitrine staviti vrijedan pokal Kupresa za osvojeno prvo skupno mjesto među djevojčicama, a sličnim trofejom dičit će se OŠ “Lučac” za drugo te OŠ “Manuš” za treće mjesto.

No OŠ “Split 3” ima još jedan pokal za prvo mjesto, a osvojili su ga skupno dječaci. Slijedi škola “Spinut” te opet škola “Lučac”. Veleslalomsku stazu najbrže je od svih djevojčica prešla Edita Pršendić iz OŠ “Split 3”, a za njom su se plasirale Dora Granić iz OŠ “Spinut” te Dorotea Mimica iz OŠ “Spinut”.

Osvojile su Zlatnog medvjeda Kupresa. “Medvjede” su doma ponijeli dječaci Paulo Zekan iz OŠ “Split 3”, Karlo Milešić Tolić, također iz škole “Split 3” te Marin Siriščević iz OŠ “Spinut”.

Svi sritni

Odaziv splitskih učenika pokazuje da je skijanje sve popularniji sport, a dvodnevno natjecanje proteklo je bez ijednoga neželjenog događaja pa su organizatori, članovi Ski kluba Split, vrlo zadovoljni kao i domaćini - Adria ski Kupres i vlasnik Zvonko Bagarić - bez čijeg se gostoprimstva ništa ne bi ni održalo.

Izvor: Slobodna Dalmacija

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji