Red Purple Black

Vikend na Vlašiću

IspisE-mail

EKIPA SA BHSKI POSJETILA BABANOVAC
Prilazak Vlašiću u subotu ujutro je bio obećavajući. Bjelina, mnogo snijega i dobro očišćena cesta. Ona izreka o Vlašiću kao o planini koja ima dušu, ma koliko god patetično zvučala, zaista ima istine u sebi. Ipak, u nastojanju da se prezentiraju potpuno objektivni utisci, teško je ne oteti se mišljenju da ovo ipak može daleko, daleko bolje.

Ukoliko neko odluči otići na Vlašić striktno zbog skijanja za vikend, bolje je da ili nađe neku drugu destinaciju ili sačeka radni dan. Međutim, ukoliko želite skijati i dobro se provesti, onda ste na pravom mjestu!

Staze su, s obzirom na količinu i vrstu svježe napadanog snijega bile odlično pripremljene. Nešto mekane, ali ipak su izdržale nalete mnogobrojnih skijaša. Ako bi se već tražila dlaka u jajetu, prigovor zbog neuređivanja staze za noćno skijanje. Za nadati se da to nije uobičajena praksa nego samo slučajnost koja se desila proteklog vikenda. Samo jedan prelazak mašinom preko staze bio bi od ogromne koristi.

Subota je bila oblačna sa slabim snijegom koji je pojačavao kako je dan odmicao. Nedjelja ujutro je osvanula sa novih dvadesetak centimetara snijega.

Što se tiče noćnog života Vlašića, odnosno onog “après-ski”, tu čovjek zaista ne može prigovoriti ništa. Širok izbor ugostiteljskih objekata i mnogobrojni gosti daju sjajnu atmosferu ovoj bosanskoj ljepotici. Svi koji su proveli barem jednu noć na Vlašiću, točno će znati o čemu se ovdje radi.

Loše strane 

A sad o onim nešto već svima poznatim lošim stranama Vlašića. Vlasti pod hitno moraju poduzeti nešto u pogledu silnih skutera. Naravno, kao i vozača automobila, vozača skutera ima raznih, ali nekako se teško oteti dojmu da ih je ipak većina sklona pumpanju adrenalina u krvnim žilama. Kada bi se radilo o samo njihovim krvnim žilama, bilo bi dobro. Međutim, u sve su uključeni i mnogobrojni šetači. Noćna šetnja po Vlašiću liči na video igrice u kojima je vaš zadatak izbjeći i preživjeti napade jurećih skutera raznih veličina, boja i brzina koji iskaču iz mraka. Čisti horor ! Sreća da su im nekako stali u kraj, pa ih i nema na stazama.

Što se skijanja tiče, vlašićki liftovi već odavno ne mogu izaći na kraj sa velikim brojem skijaša i bordera. Spuštanje od 1.5 do 2 i čekanje od petnaestak minuta uz sveprisutno odsustvo kulture čekanja u redu baš i nisu idealna kombinacija. Zaista prava šteta što projekt izgradnje žičare nije naišao na odobravanje vlasti. Svijetle točke ski liftova na Vlašiću su brzina i ljubazno i vrijedno osoblje koje ne propušta svakom skijašu dodati i namjestiti sidro.  Izvor: BHski.com

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji