Red Purple Black

Ovog vikenda mnogo neizvjesnosti

IspisE-mail

Weather Movie composed with satelite imagesBIT ĆE SNIJEGA, ALI…
Kako se bliži završetak skijaške sezone, mnogi će zasigurno poželjeti ovaj vikend stati na skije i bordove, a koliko će to biti moguće, unatoč novom snijegu koji je počeo padati,  ne znaju ni odgovorni u skijaškim centrima Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Iz kiše u snijeg

Visoke temperature i južni vjetar koji je donio kišu, na većini skijališta djelomično je otopio one nagomilane centimetre, a novi snijeg koji je u četvrtak ujutro zamijenio kišne kapi, nije pogodan za optimalno uređenje staza. Tako će borbu s vremenskim neprilikama imati djelatnici na skijalištu hotela Adriaski na Čajuši koji unatoč topovima, ovog trenutka ne mogu pripremiti staze, ali i to bi se prema njihovim riječima trebalo promijeniti do subote jer prognoze najavljuju još snijega i nižu temperaturu koja bi im trebala pogodovati.

Slična situacija je i na Blidinju, a tamo se nadaju da će se problemi riješiti već u petak te da će i ovog vikenda ugostiti znatan broj skijaša.

I na Vlašiću su centimetri snijega ovog četvrtka bili znatno niži od onih početkom tjedna, pa iako je na nekim mjestima kiša dobro oštetila snježni pokrivač, prognoze pokazuju da će se sve popraviti u slijedeća dva dana novim snježnim oborinama.

Iako je na vrhu Bjelašnice zabilježeno više od 200 cm snijega, na Babinom dolu ima ga jedva 20-tak centimetara, ali i ovdje se uzdaju u vremenske prognoze prema kojima će snijega biti dovoljno za vikend, a uz pojačani trud staze će biti spremne. Na ovom skijalištu liftovi su radili svih dana, dok je skijalište na Igmanu zatvoreno.

Odgovorni na Bjelolasici nisu mogli predvidjeti kolikim će intenzitetom skijalište raditi u dane vikenda, a odluke će donositi svakodnevno u skladu s vremenskim uvjetima.

Iskoristiti novi snijeg i proslaviti Dan žena

Na Busovačkim skijalištima snijega ima i više nego dovoljno, kao i na Brusnici gdje ovih dana liftovi nisu radili zbog uređenja staza za vikend posjetitelje. Odgovarajuća visina snijega još uvijek je i na Jahorini, ali zbog vjetra i magle ovog četvrtka nisu radili dvosjedi već samo ski liftovi.

Najmanje optimistični glede uređenja staza za vikend su nadležni na Stožeru koji ipak ne odustaju pa su za subotu pripremili svojevrsni doček proslave Dana žena te se nadaju da će mnogi dovesti svoje bolje polovice na dobar provod. A goste za ovaj praznik očekuju i na Rostovu koji je postao poznat upravo po obiteljskim okupljanjima.

Unatoč svim vremenskim uvjetima, novi snijeg biti će izazov za mnoge skijaše s ovog područja, jer strahujući da bi ovaj vikend mogao biti jedan od posljednjih pogodnih za skijanje ove sezone, zanemarit će se negativnosti poput mokrog snijega, magle, susnježice i vjetra te iskoristiti još jedna prilika prije odlaganja skija za slijedeću skijašku sezonu.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji