Red Purple Black

Profesori TZK na Kranjskoj Gori

IspisE-mail

Savez školskih sportskih društava grada Splita u suradnji s profesorima Tjelesne i zdravstvene kulture Splitsko dalmatinske županije od 26. veljače do 1. ožujka organizirali su seminar iz karving skijanja na Kranjskoj Gori. Profesorima su na raspolaganju bili učitelji skijanja kako im pomogli u usavršavanju stečenih i usvajanju novih znanja.

Na seminaru se okupilo 70-tak profesora TZK iz Splita i Županije, a zbog Natjecanja Svjetskog kupa u Kranjskoj gori praktični dio seminara održan je u petak i subotu na terenima talijanskog skijališta Tarvisio na tromeđi Italije, Slovenije i Austrije. Da su svi savladali karving tehniku ne treba ni sumnjati, a da su se odlično zabavili dokazuju slike i snimke koje su pritom snimljene. 

Tarvisio 

Skijalište Tarvisio se smjestilo iznad istoimenog gradića koji leži na 750 metara nadmorske visine. Iz samog se mjesta i dižu ski liftovi (gondole, čeverosjedi), koji skijaše vode do ukupno 25 km staza. Najljepša je 4 kilometra duga crvena staza Di Prampero koja se spušta od vrha Monte Santo di Lussari ( 1760 metara nadmorske visine), koji nadvisuje staro svetište s crkvom, do predjela Camporosso malo izvan Tarvisia s visinskom razlikom od 950 metara.  

Ima i crnih staza kao i staza za početnike, a sve su pokrivene sistemom umjetnog zasnježivanja, parking je besplatan, odmah do ski liftova, a u podnožju je moguće iznajmiti ski opremu ili zatražiti poduku ski učitelja. Na skijalištu su naravno i brojni restorani i barovi, a osim za skijanje, uređeno je i 60 kilometara staza za skijaško trčanje, a može se baviti i snježnim trekkingom, sanjkanjem, klizanjem ili provozati u zaprezi koju vuku Haskiji.

Foto: Ivica/Dujmovaca.blog.hr

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji