Red Purple Black

Visibabe na čekanju

IspisE-mail

Weather Movie composed with satelite imagesNASTAVLJAMO SA SKIJANJEM
Izvješća koja smo ovog četvrtka ujutro dobili sa obližnjih skijališta, govore slično. Iako smo kalendarski na pragu proljeća, kada bi se planinske padine polako trebale zazeleniti, na našu sreću, još uvijek su prekrivene snijegom pa će se ova skijaška sezona ipak produžiti.

Sunčani četvrtak

Najsunčanije vrijeme, sa najboljim uvjetima ovog je jutra bilo na Bjelašnici , gdje su nam odgovorni rekli da davno nisu zapamtili ovako idealan dan za skijanje, sa temperaturom oko 0 C, bez vjetra i sa dovoljno snijega. Unatoč mjestimičnim oblacima i ponekoj novoj pahuljici koja se predviđa u dane vikenda, na ovom skijalištu se nadaju dobrim uvjetima i slijedećih dana. Uživanje može poremetiti samo eventualna magla.

Sunce je danas sijalo i na Blidinju, gdje je u srijedu navečer palo novih desetak centimetara snijega pa mu je ukupna visina blizu pola metra. Ovdje je sve u funkciji, a za vikend se očekuje još sunčanih razdoblja, ali i određena naoblaka. Temperature bi trebale biti ugodne, od -1 do 4 C.

Novi snijeg u večernjim i noćnim satima srijede pao je i na Čajuši, gdje je zbog sunca zabilježena također ugodna temperatura oko 0 C. Na ovom skijalištu hotela Adriaski u četvrtak ujutro radio je dvosjed i gornja vučnica, a četverosjed će proraditi čim dođe veći broj gostiju. Poneka pahuljica, prema prognostičkim kartama, na Kupresu bi mogla padati u petak i subotu, ali neće ometati dobro skijanje.

Slična prognoza, sa temperaturama nešto višim od dosadašnjih očekuje se i na Stožeru, gdje su staze radile i ovih dana pa će tako biti i slijedećih. I na ova dva kupreška skijališta četvrtak je osvanuo s nekoliko novih centimetara snijega, tako da ga sada ima mjestimice od 20 do 50 cm.

Svako malo nove pahuljice

Na Vlašiću se za vikend očekuje djelomično oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima te još nešto snijega u subotu. Sa tim snijegom i onim koji je lagano padao u srijedu i četvrtak zasigurno će narasti i snježni pokrivač koji sada iznosi na nekim mjestima i do 120 cm. Staze su prema izvješću uređene pa ne bi trebalo biti problema za stalne i nove skijaše na ovoj planini.

Snijega i oblaka ovog je jutra bilo i na Jahorini, gdje bi nešto snijega također moglo biti još u subotu. Iza oblaka i na ovom skijalištu će se povremeno pojavljivati sunce, a raspon temperatura zraka biti će od -5 do 0 C, dok bi ugođaj mogao ponešto poremetiti tek vjetar. U ovom centru rade svi liftovi i dvosjedi osim Ogorjelice II i Skočina. Na svim bosanskohercegovačkim skijalištima temperature bi trebale biti nešto više od dosadašnjih, a vjetar umjeren sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Na manjim skijalištima također aktivno

U četvrtak nije radio ski lift na Brusnici i to zbog lošeg vremena, odnosno stalnih snježnih padalina, jačeg vjetra i nešto magle. No, ovdje se nadaju smirivanju vremena i dobrom vikendu kada će ugostiti svoje stalne posjetitelje, a snijega ima i više nego dovoljno.

Dovoljno snijega ima i na Busovačkim stajama i to više od jednog metra, a sređivanje staza ostavljeno je za četvrtak navečer i petak ujutro jer skijalište nije radilo nekoliko dana.
U Pridolcima je u srijedu i četvrtak ujutro palo novih 25 cm, tako ga sada ima oko 60 cm. Lift na ovom malom skijalištu radi, a predviđanja govore o još jednom skijaškom vikendu.

I na Rostovu je posljednja dva dana bilo još snijega pa ga ukupno ima i više od 40 cm, koji garantiraju zanimljivo skijanje uz ostale aktivnosti kojima se na Rostovu možete baviti.

Na Rujištu je napokon snijega dovoljno, ali zbog kvara na ski liftu, ovog će ga vikenda pohoditi uglavnom planinari i pobornici skijaškog trčanja i hodanja.

Bjelolasica pod upitnikom

Unatoč temperaturi od 6 stupnjeva koja je zabilježena jutros na Platku, snijeg se još dobro drži i ima ga od 60 do 150 cm, i više nego dovoljno za kvalitetno skijanje.

Na Sljemenu je temperatura također iznad nule, a ovom zagrebačkom skijalištu, kao i tijekom cijele zime, ni ovog vikenda neće nedostajati skijaša.

Na stazama Bjelolasice ima dvadesetak centimetara snijega, ali je skijalište zatvoreno. Hoće li raditi u subotu i nedjelju tek moraju odlučiti.

Prema izvješću službi za održavanje, na svim putnim pravcima ceste su prohodne i redovno se čiste, tek ponegdje nove padaline zahtijevaju sporiju i oprezniju vožnju.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji