Red Purple Black

Kiše najavljuju završetak sezone

IspisE-mail

Weather Movie composed with satelite imagesISKORISTITI OVA DVA DANA
Za sve koji razmišljaju o odlasku na skijaški vikend, naš je savjet: uzmite opremu i do najbližeg, odnosno najdražeg skijališta, jer kišni oblaci i proljetni pljuskovi bit će sve češća pojava koja će uskoro uništiti većinu sada dobro pripremljenih staza.

Skijališta rade punom parom

Na svim skijalištima u okruženju ima i više nego dovoljno snijega, uglavnom su visine snježnog prekrivača između 50 i 150 cm. Na pripremanju staza svi su radili, tako da bi njihova kvaliteta trebala zadovoljavati. Temperature zraka kretat će se ovih dana uglavnom i nekoliko stupnjeva iznad nule, jugo i jugozapadnjak na većinu će skijališta donijeti oblake, dok će kiša uglavnom početi u drugom dijelu nedjelje.

Prognostičari poneku kišnu kapljicu najavljuju i u noći sa subote na nedjelju i to na Kupresu, Blidinju i Vlašiću.
Upravo zato, glavni skijaški dan ovog vikenda bit će subota pa se domaćini nadaju dobroj posjećenosti ovog dana.
Snijeg koji je padao u srijedu u većem dijelu BIH, na pojedinim mjestima stvarao je zastoje u prometu, koji su, prema izvještajima, otklonjeni pa na svim cestovnim pravcima sada nema posebnih problema.

Izdvojena događanja

Posljednjih dana najviše zabrinutosti bilo je prisutno kod vlašićkih skijaša zbog kvara na ski liftu, ali potrebni rezervni dijelovi su stigli i ubrzano se radi na otklanjanju istog, tako da odgovorni na ovom skijalištu očekuju da će u petak poslijepodne sve biti u funkciji.

Posebno zanimljivo bit će danas i sutra na Platku gdje su se okupili ponajbolji hrvatski skijaši. Na stazi Radeševo, danas, u petak, održat će se Otvoreno prvenstvo Hrvatske u slalomu dok je za subotu planiran Jadranski slalom. Obadva dana skijaši će se boriti za nove FIS bodove.

Na Stožeru rade na organizaciji odgođenih utrka za sve kategorije i veterane Nagrada grada Kupresa i Memorijalni kup Zdravko Vila-Nerbo koji su planirani za subotu i nedjelju. Domaćini se nadaju da će ih, za razliku od prošlog vikenda, ovaj put vrijeme poslužiti.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji