Red Purple Black

Kraj skijaške sezone

IspisE-mail

ZAUSTAVLJENI LIFTOVI
Današnji izvještaji sa hrvatskih i bosanskohercegovačkih skijališta, govore isto, snijeg se otopio, a visina i kvaliteta snijega koji se na pojedinim mjestima još zadržao, nepovoljna je za skijanje. Temperature zraka kreću se oko 10 stupnjeva, većina liftova ne radi, meteorološke prognoze najavljuju još kišovitog vremena i porast temperatura, a većina skijališta i službeno je objavila kako je skijaška sezona završena.

Tako su svoja vrata za ovu skijašku sezonu zatvorili Sljeme, Platak i Bjelolasica. Završetak sezone proglasili su i na Čajuši, Stožeru, Vlašiću i Blidinju.

Kiša i visoke temperature otopile su snijeg i na Rostovu i Pridolcima, dok je Rujište ionako cijelu sezonu muku mučilo s nedostatkom snijega, a kasnije i kvarom vučnice..

Na Brusnici snijega ima još dostatno, ali je nepovoljan za skijanje pa je pitanje hoće li se i ovdje još pokrenuti ski lift.

Malo snijega ima na Bjelašnici na području Babinog dola, dok ga na vrhu ne nedostaje, ali uz trenutačno stanje i najavljene kiše i ovo je skijalište očigledno ispratilo svoje zadnje skijaše.

Slično stanje je i na Jahorini, gdje su u petak bila u funkciji dva ski lifta, ali magla i oblačno vrijeme nisu preduvjeti za produženje skijaške sezone.

Prema najavama, u nedjelju će vjerojatno raditi Busovačke staje gdje je visina snijega i dalje viša od 50 cm, ali zbog vlažnosti nije mamac za skijaše koji vole uređene i dobro pripremljene staze.

Većina skijaša svoju je opremu spremila do slijedeće zime. Neki od njih će s prvim sunčanim danima uživati u prirodnim ljepotama obližnjih planina, dok će oni nešto dubljeg džepa možda u neko od europskih skijališta gdje snijega još ima dovoljno, a vremenske prilike i geografski položaj uvjetuju produženje skijaške sezone.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji