Red Purple Black

Uspješno okončana akcija na Vlašiću

IspisE-mail

STOTINE AKCIJAŠA ZAJEDNO ZA ČIŠĆI I ZELENIJI VLAŠIĆ
Iako se o ovogodišnjoj akciji, koju je organiziralo udruženje „Vlašić planet života“, već razmišljalo odmah po završetku prošlogodišnje, s konkretnim pripremama započelo se u veljači, što je rezultiralo odličnim uspjehom i druženjem o kojem će se dugo razgovarati.

Stvaraju se preduvjeti za daljnje planove

Preko 150 akcijaša, ljubitelja prirode i Vlašića koji su pristigli iz različitih dijelova BIH i Hrvatske, među kojima možemo izdvojiti članove Ski kluba Zenica, stipendiste i marketing službu FD Sarajevo, društvo iz Rogoznice, forumaše DS Portala, Ski školu Šampion iz Travnika, staru gardu sa Vlašića, odnosno „vlašićke masone“, zajedno sa vlasnicima ugostiteljskih i smještajnih objekata i građevinskim poduzetnicima, ovog su vikenda očistili teren i posijali travu na većem dijelu centralnog platoa na Babanovcu, ali i nekim drugim područjima.

Pomoć u organizaciji, smještaju i prehrani akcijaša, organizatori su dobili od vlasnika objekata na ovom skijalištu, a odazvala se i općina Travnik.

- Izuzetno sam zadovoljan kako je akcija protekla i što se svake godine uključuje sve više gostiju, ali i domaćina. Netko će možda reći da posao koji već treću godinu odrađujemo u svibnju nije vrijedan ovolikog spominjanja, ali ovo je uvertira za nove planove. Ovako se stvaraju preduvjeti za pripremu zimske sezone kao i za bitne temeljne procese na Babanovcu – kratko nam je rekao Samer Dolovac koji je ovih dana većinu organizatorskog posla držao u svojim rukama, ali i na svojim leđima.

Poneki žulj i puno druženja

Da se uz dobru organizaciju može puno napraviti pokazalo se i ovdje, a da su ljudi uvijek spremni na pomoć pa i rad bez naplate govori i podatak da je za sve one koji su željeli raditi, ponekad nedostajalo alata, radilo se uz pjesmu i smijeh i već se razmišljalo o tome kako će ljetni vlašićki kapaciteti biti nedovoljni za sve one koji se slijedeće godine budu odazvali akciji.

Još jednom se pokazavši kao pravi domaćini, ekipa sa Vlašića pobrinula se i za zabavu na kojoj su brojnim prijateljima ove planine uručene simbolične nagrade u znak zahvalnosti. Među njima su bili i forumaši Dalmacijaski portala, grupa koja tijekom cijele godine vodi svoju borbu i vrši promidžbu ovog kraja. Ovog puta i od nas čestitke Jasku, Bodi, Mimi, Čupi, Benji, Nini i svima ostalima.

Dobra zabava u Vlašićkoj kolibi trajala je do dugo u noć, domaćini su uživali u dalmatinskim pismama, a Dalmatinci u sevdalinkama, a u cijelom šušuru, koji im čak nije ometao ni san uživali su i ovogodišnji najmlađi akcijaši Mirza i Mateo.

A što je rekreativka zapisala u svom dnevniku, vidjet ćemo narednih dana….

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji