Red Purple Black

Inicijativa o promjeni zimskog odmora

IspisE-mail

ZA UČENIKE BIH METROPOLE
Kako bi sarajevski učenici imali što više vremena za boravak na planinama u razdoblju kada su mogućnosti za skijanje najveće, prema informacijama koje smo dobili iz komunalnog javnog poduzeća „ZOI 84“, oni su u suradnji sa Skijaškim savezom te Ferijalnim savezom u BIH, uputili inicijativu za promjenu kalendara za školsku godinu 2009/10.

Na adresu Ministarstva znanosti i obrazovanja Sarajevskog kantona poslan je prijedlog da se vrijeme održavanja zimskih praznika sarajevskih škola organizira u dva termina i to od 1. do 15. siječnja 2010. i od 14. do 28. veljače 2010., navodeći takav primjer kao tradiciju u brojnim europskim državama.

Na takav bi se način, navode inicijatori, omogućilo djeci i mladima da odmor provedu što aktivnije uz bavljenje sportsko-rekreacijskim aktivnostima i u najboljim vremenskim uvjetima, jer se pokazalo da su u tom vremenu na Igmanu, Bjelašnici i Jahorini najoptimalnija kvaliteta zraka, količina oborina i visine snijega.

Odgovor od nadležnih, koji su sada na potezu, očekuje se uskoro, kao i moguće reakcije drugih kantona, odnosno županija u Federaciji.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji