Red Purple Black

Šesterosjedi do kraja godine

IspisE-mail

ULAGANJA NA JAHORINI
Prema informacijama dobivenima s Jahorine, nekoliko mjeseci duga sapunica pod nazivom „Jahorinski vertikalni transport“ ovih je dana završena sa sretnim krajem, a rezultat bi joj trebala biti dva šesterosjeda na Poljicama i Ogorjelici, čime će ovaj Olimpijski centar dobiti na dodatnoj kvaliteti skijališta.

A da se s radovima već krenulo govore svjedočenja onih koji su ovaj centar pohodili i ovog ljeta, jer se već intenzivno radi na probijanju puta kroz šumu i prilazima do nosača novih žičara, a stara jednosjedečnica je demontirana.

Na natječaj za postavljanje ovih žičara između ostalih prijavila se i talijanska tvrtka Leitner, koja je izabrana za najboljeg ponuditelja, no kad se mislilo kako će se ubrzo nakon završetka natječaja krenuti s prvim radovima, austrijski Dopplmayer iskoristio je svoje pravo i žalio se na navedene rezultate.

Nakon svih zakonskih procedura i izgubljenog vremena, ovih je dana ipak sklopljen sporazum između Olimpijskog centra Jahorina, kojeg je zastupao Branko Koroman i tvrtke Leitner u čije je ime potpis na Ugovor stavio Robert Rainer.

Kako su Talijani obećali, ali i po ugovornim obvezama projekt novih žičara treba se završiti do kraja prosinca ove godine tako da bi se novim šesterosjedima trebali koristiti gosti koji na Jahorinu stignu već na doček Nove godine.

Inače uz potporu lokalnih sredstava na Jahorini će se nastaviti i  osvjetljavanje ulica i prometnica, a s već prije najavljivanim i dugo očekivanim projektom umjetnog zasnježenja započet će se u slijedećoj godini.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji