Red Purple Black

Umjetno zasnježenje na Stožeru

IspisE-mail

I RADOVI NA HOTELU PRI KRAJU
Dobre vijesti ovih nam dana stižu s jednog od najmlađih skijališta u okruženju, Stožer-Vrane u Kupresu, a riječ je o postavljanju umjetnih topova kojima će se, prema izjavama vlasnika Zorana Turalije i Miljenka Mandže, osigurati zainteresiranima povoljniji uvjeti za skijanje.

- Svi pripremni radovi su gotovi i ovih dana nam se treba isporučiti mobilna pumpa te tri topa kojima će se umjetno zasnježivati donji dio staze ispod međustanice sjedečnice. Kako na vrhu staze snijega bude i više nego dovoljno, ovaj donji dio nam je prošle sezone predstavljao problem jer je snijega bilo u malim količinama. Na ovom području temperature su uglavnom niske, a klima povoljna, tako da će se topovi moći često upotrebljavati, što bi nam trebalo dovesti ove zime i veći broj skijaša – optimističan je Zoran Turalija.


Iz arhive

Tri topa i mobilnu pumpu, sve u vrijednosti nešto većoj od 90 tisuća eura, isporučit će austrijska tvrtka  Sufag s kojom su vlasnici skijališta na Stožeru potpisali ugovor o leasingu. Ostale troškove,  poput izgradnje umjetnog jezera na samom vrhu, kapaciteta 1.000 kubika, električnih i vodo instalacija, financirali su vlasnici iz vlastitih sredstava.

I radovi na hotelu, na početnoj stanici žičare, privode se kraju. Prema najavama, na četiri etaže bit će nekoliko desetaka apartmana, kao i soba, a objekt bi trebao uz to sadržavati bazen, saunu i teretanu te nekoliko društvenih prostorija.

Službeno otvaranje ovog objekta planirano je za početak prosinca, tako da uz već postojeći ugostiteljski objekt „Kuprešku kuću“, ovdje već za Božićne i Novogodišnje praznike očekuju veći broj posjetitelja.

Same staze uređene su i očišćene krajem ljeta i to na akciji koju su organizirali skijaši iz kupreškog ski kluba „Stožer“ i ski kluba „Striž“ iz Tomislavgrada.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji