Red Purple Black

Postoje li automobili idealni za snijeg?

IspisE-mail

UVIJEK PRISUTNA NEDOUMICA
Rijetkima nepoznata situacija na cestama: mećava vije, desetak centimetara snijega po cesti, ralice ni blizu, vozite se po kolotrazima i svako malo iskočite iz njih te se nadate da ćete se izvući iz „pakla“ neoštećenog automobila i s glavom na ramenima te uspjeti doći do kakvog motela uz cestu, sjediti i pijuckati čaj, prepuni molitvi da zimska služba očisti cestu i da mećava prestane.

Zacijelo u tim trenucima mrmljate sebi u bradu: „možda sam ipak trebao kupiti terenca“.

Začudo na cesti, za vrijeme mećave uvijek se čini da je svaki drugi auto terenac ili SUV i da prolaze snježne uvjete kao da ih nema.

Je li zavist opravdana?

Ne nužno! Zanimljiva informacija je da pri snježnim uvjetima u prometnim nesrećama podjednako sudjeluju i terenci i obični automobili. Osjećaj vožnje automobila sa pogonom na sva četiri kotača po snijegu pruža vozačima lažnu uvjerenost u mogućnosti vlastitog vozila, koje se k tome često precijene. Pogon na sve kotače ne pruža osjećaj skliskosti i podloge kao automobil sa pogonom na samo jednoj osovini. Osim toga, terenci imaju veću površinu guma koje, u dodiru s podlogom, samim tim teže "kopaju" snijeg te je držanje ceste lošije. Obično su jako teški što im pomaže u vožnji uzbrdo, zato tako često znaju protutnjati pored nas. Ali prednost mase se pretvara u manu prilikom spuštanja niz nizbrdicu.

Kombinacija visokog težišta s masom od preko dvije tone te sa silom gravitacije, pri čemu se težina umnožava za nekoliko puta, stavlja takve automobile na kušnju, a kad jednom izgube „grip“ i počnu kliziti, velika površina guma daje dodatnu brzinu klizanju te se praktički takvi automobili pretvore u teške sanjke do prve prepreke. Tako se može zaključiti da je spuštanje niz nizbrdicu punu snijega, primjerice, u Opel Corsi sigurnije od spuštanja sa Mitsubishi Pajerom.

No nisu ni terenci i veliki SUV-ovi baš  bespomoćni na snijegu. Pogotovo što su zadnjih godina prepuni elektroničkih dodataka koji pokušavaju spriječiti ranije nabrojano u tekstu. Velika udaljenost od tla, već spomenuta velika masa i blokada diferencijala, čini ih ipak vrlo moćnim u uvjetima zaglavljivanja ili vrlo dubokog snijega, tako da ih često možemo vidjeti kako izvlače iz nevolje i druge automobile.

Automobili idealni za vožnju po snijegom prekrivenim cestama

Osim općeg stanja automobila, opreznog vozača, dobrih zimskih guma i eventualno lanaca

za doista sigurnu vožnju po snijegu potrebna su tri elementa:

    * Pogon na sve kotače;
    * Klirens (engl. Clearance), tj. udaljenost vozila od tla;
    * Nisko težište;

Obični automobili s lancima poprilično mogu nadoknaditi pogon na sve kotače, imaju nisko težište te nisu za snježne uvjete puno inferiorniji od velikih terenaca, ali kad im dodamo dovoljnu udaljenost od tla dobivamo ultimativni snježni automobil. Obično takvi automobili imaju i po defaultu zimski paket koji uključuje: grijane retrovizore, grijane mlaznice za pranje vjetrobrana, mlaznice za pranje prednjih svjetala i slične dodatke koji nisu presudni, ali čine vožnju sigurnijom i udobnijom.

Tipični predstavnici ove među klase su Subaru Outback i Audi Allroad koji su u osnovi malo modificirani i podignuti Legacy odnosno A 4 ili A 6. U prilog cijelom dosadašnjem tekstu ide i činjenica da u svim snježnim testovima Legacy pobjeđuje braću iz game: Tribecu i Forestera, koji su možda u nekim drugim uvjetima puno moćniji.

Ova dva modela već u svojoj početnoj cijeni koštaju poput manje vikendice. No, postoji i polu rješenje za izazivanje zazubica drugima u mećavi, to su tzv. crossoveri koji su u biti neznatno prepravljeni „obični“ automobili, a upravo zbog te svoje sličnosti, ali ipak manjim dimenzijama od Legacy-a i Audija još uvijek suvereno vladaju snježnim uvjetima: Peugeot 3008, Nisan Qashqai te Škoda Octavia Scout. Izbor iz godine u godinu postaje sve veći u crossover klasi i za sve nas koji obilazimo skijaške destinacije ne bi trebalo biti dvojbi kakav automobil kupiti.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji